Studiu: Parolele inspirate din cultura pop sunt cele mai ușor de spart

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Homepage
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Un nou studiu dezvăluie că utilizarea referințelor din cultura pop pentru parole este o practică foarte nesigură.

Un studiu realizat de Mailsuite, care a analizat 300 de milioane de conturi piratate, a identificat parolele cu referințe la cultura pop pe care ar trebui să le evitați, scrie euronews.com.

Care este cea mai periculoasă parolă? Se pare că "Superman" este cea mai ușor de spart. Supereroul din universul DC a apărut în 584.697 de breșe de securitate.

Pe locul al doilea se află trupa de rock Blink-182, apărând în 482.244 de breșe, în timp ce locul al treilea este ocupat de vecinul lui Superman din universul DC, Batman, cu 352.422 de breșe. Bruce Wayne nu poate fi prea încântat de asta.

Pentru cei care țin cont de aceste lucruri, DC câștigă, deoarece Marvel nu apare decât pe locul nouă, cu Spider-Man intrând în top zece cu 253.179 de breșe.

„Din păcate, hackerii sunt foarte conștienți de dependența umanității de practicile nesigure de creare a parolelor”, a declarat Mailsuite. „Unul din patru oameni reutilizează aceeași parolă pe mai mult de unsprezece site-uri și aplicații, ceea ce înseamnă că un hacker care obține acces la un cont poate obține rapid acces la restul într-un efect de domino.”

Iată topul celor mai ușor de spart 25 de parole inspirate din cultura pop:

1. Superman
2. Blink-182
3. Batman
4. Star Wars
5. Eminem
6. 50 Cent
7. Metallica
8. Slipknot
9. Spider-Man
10. Minecraft
11. Hello Kitty
12. Barbie
13. New York Yankees
14. Green Day
15. Slayer
16. Flo Rida
17. Pantera
18. Warcraft
19. Linkin Park
20. Boston Red Sox
21. Rammstein
22. Harry Potter
23. Avatar
24. Terminator
25. Pikachu

Când vine vorba de numele actorilor, aceștia nu se regăsesc în top 25 al celor mai comune parole inspirate din cultura pop.

Zac Efron conduce lista celor mai utilizate parole, urmat de Brad Pitt și Johnny Depp. Destul de deprimant, doar o singură femeie se află în top 10: Emma Watson, pe locul al patrulea.

Iată topul celor mai utilizate nume de actori ca parole, conform breșelor de securitate:

1. Zac Efron
2. Brad Pitt
3. Johnny Depp
4. Emma Watson
5. Al Pacino
6. Will Smith
7. Jared Leto
8. Vin Diesel
9. Tom Cruise
10. Jackie Chan

Ce este de făcut dacă doriți să includeți cultura pop în parolele dumneavoastră? Ei bine, evitați aceste exemple pentru început. Poate fiți mai obscur. Și ca bonus suplimentar, Mailsuite sfătuiește utilizatorii să evite personalizarea parolelor.

„Peste o treime dintre oameni includ informații personale în parolele lor”, au explicat aceștia. „Așadar, tot ce trebuie să facă un hacker pentru a sparge codul este să scotocească rețelele sociale pentru indicii.”

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel