STUDIU: Muzica îi însoțește zilnic pe 87% dintre români

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
STUDIU: Muzica îi însoțește zilnic pe 87% dintre români/Freepik
STUDIU: Muzica îi însoțește zilnic pe 87% dintre români/Freepik

Printr-un studiu reprezentativ la nivel național urban, Reveal Marketing Research a intenționat să obțină o înțelegere mai clară a modului în care muzica cunoscută influențează viața de zi cu zi a românilor și a obiceiurilor lor legate de ascultarea muzicii.

49% dintre români sunt ”Iubitori de muzică”, aceștia apreciind și ascultând în foarte mare măsură muzică87% dintre români ascultă muzică cunoscută mai mult de 30 de minute pe zi9 din 10 români susțin că muzica cunoscută care se aude pe fundal în diferitele locații publice vizitate le poate influența starea de spirit și comportamentul 

Muzica este omniprezentă în viața românilor: 9 din 10 români obișnuiesc să asculte muzică cunoscută zilnic

Conform rezultatelor studiului Reveal Marketing Research, 83% dintre români declară că le place muzica în general, în special tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18-24 ani (91%). Observăm că jumătate dintre români (49%) fac parte din segmentul de consumatori ”Iubitori de muzică”, ce se diferențiază prin faptul că apreciază și ascultă în foarte mare măsură muzica în viața de zi cu zi.

Dacă ne raportăm la rutina zilnică, 87% dintre români ascultă muzică cunoscută mai mult de 30 de minute pe zi. În plus, aflăm că 1 din 10 români integrează în foarte mare măsură muzica în majoritatea activităților zilnice, petrecând mai mult de 5 ore pe zi ascultând diferite melodii.

O muzică cunoscută și potrivită influențează ritmul în care românii consumă și petrec timp când ies în oraș

Voluntar sau involuntar, fie că ne place sau că ne provoacă sentimente  mai puțin plăcute, muzica ne însoțește pretutindeni, pe stradă, în mașină, la birou, cu ocazia ieșirilor în oraș sau acasă.

Conform datelor studiului Reveal Marketing Research, ieșitul în oraș este una dintre principalele activități de timp liber ale românilor, iar muzica cunoscută care se aude pe fundal în diferitele locații publice vizitate poate influența starea de spirit și comportamentul în cazul a 91% dintre români. Mai mult decât atât, 70% declară că este important și foarte important să audă muzică cunoscută în locațiile pe care le frecventează, în special când vine vorba de restaurante și terase (73%), baruri și pub-uri (73%) sau cafenele și cofetării (66%).

Cum era de așteptat, Iubitorii de muzică se diferențiază ca fiind cei cărora le place cel mai mult să petreacă timp liber în baruri și pub-uri, 31% frecventând săptămânal astfel de locații (vs. 25% total eșantion). Mai mult decât atât, acești consumatori declară într-o măsură semnificativ mai mare că ar fi deschiși să viziteze mai des diferite locații publice în care se ascultă muzică cunoscută (82% vs. 70% total eșantion) și mai predispuși să scoată mai mulți bani din buzunar în baruri, pub-uri (47% vs. 42% total eșantion) sau în restaurante, terase (46% vs. 42% total eșantion) dacă atmosfera creată de muzică este una pe placul lor.

Important de subliniat este și faptul că muzica a devenit un instrument de măsurare a fidelității consumatorilor, peste 55% dintre respondenți declarând că sunt dispuși să recomande apropiaților locațiile publice unde atmosfera creată de muzica cunoscută de pe fundal a fost una pe placul lor.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel