STUDIU: Care este diferența de vârstă ideală în cuplu

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
STUDIU: Care este diferența de vârstă ideală în cuplu / Photo by Văn Thắng
STUDIU: Care este diferența de vârstă ideală în cuplu / Photo by Văn Thắng

Potrivit cercetătorilor, diferența de vârstă în cuplu joacă un rol important în stabilitatea relației pe termen lung.

Într-un cuplu preferințele individuale determină diferența de vârstă considerată ideală. Unele persoane pot căuta parteneri de aceeași vârstă sau aproape de vârsta lor, pentru a avea mai multe lucruri în comun, în timp ce alții pot fi atrași de parteneri mai tineri sau mai în vârstă din motive precum energia sau înțelepciunea pe care aceștia le aduc în relație.

Un exemplu relevant este cel al actorului Leonardo DiCaprio, care este cunoscut pentru preferința sa de a se întâlni cu femei cu o diferență de vârstă de cel mult 25 de ani. În contrast, președintele Franței, Emmanuel Macron, în vârstă de 45 de ani, și-a găsit fericirea în relația sa cu soția sa, Brigitte Trogneux, care are o diferență de vârstă de 25 de ani mai mare decât el.

Conform unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Emory din Atlanta, diferența de vârstă dintre parteneri poate juca un rol în longevitatea relației. Rezultatele cercetării indică faptul că o diferență de vârstă mai mare poate crește șansele de despărțire. Chiar dacă expresia "dragostea este oarbă" este adesea folosită, studiul sugerează că factori precum diferența de vârstă pot influența evoluția unei relații.

După analiza a 3.000 de persoane cercetătorii au observat că relațiile în care diferența de vârstă dintre parteneri este de cinci ani au o probabilitate cu 18% mai mare de a se încheia prin despărțire în comparație cu cuplurile în care partenerii au aceeași vârstă.

Se constată că riscul de despărțire crește semnificativ odată cu creșterea diferenței de vârstă în cuplu.

Studiul arată că riscul de despărțire este cu 39% mai mare în cazul cuplurilor cu o diferență de vârstă de 10 ani, iar acesta se ridică la 95% în cazul cuplurilor cu o diferență de vârstă de 20 de ani. Astfel, cercetarea nu indică o diferență de vârstă ideală în cuplu, ci evidențiază faptul că o diferență semnificativă poate crește riscul de instabilitate în relație.

Potrivit specialiștilor de la Universitata Emory, cel mai bine este ca între parteneri să fie o diferență de vârstă de un an. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel