Studenții chinezi protestează după ce o universitate a intrat în carantină pentru un singur caz de Covid

Autorul articolului: Alexandru Negrici |
Data publicării:
| Categorie: Știri

Studenții chinezi protestează după ce o universitate a intrat în carantină pentru un singur caz de Covid.

 

Studenții de la o universitate din estul Chinei au organizat un protest împotriva lockdown-ului Covid, întrucât mulți cetățeni încă rămân sub o anumită formă de restricții, în ciuda măsurilor guvernamentale pentru a-și ușura politica zero-Covid.

Videoclipurile postate pe Twitter marți arată un număr mare de studenți care protestează la Universitatea Nanjing Tech luni seară, deoarece au fost plasați în izolare după ce a fost găsit un caz pozitiv. The Guardian a sunat la universitate pentru confirmare, dar apelurile au rămas fără răspuns. Postările au fost geolocalizate de AFP și Reuters.

„[Vrem] să mergem acasă!”, „Lideri, dați-vă demisia!”, „Puterea voastră vă este dată de studenți!”, au strigat studenții, referindu-se, aparent, la conducerea universității. Imaginile au arătat o mașină de poliție sosind la fața locului.

O studentă a confirmat pentru AFP că protestul a avut loc la o zi după ce școala a anunțat că va închide campusul timp de cinci zile din cauza unui singur caz de Covid. Ea a spus că colegii ei sunt nemulțumiți de comunicarea slabă din partea universității și își fac griji că vor fi blocați pentru sărbătorile de iarnă.

Protestul a avut loc la câteva zile după ce oamenii au ieșit în stradă în mai multe orașe chineze, inclusiv Beijing și Shanghai, cerând încetarea blocajelor și restricțiilor politicii zero-Covid. Într-un act îndrăzneț, unii chiar au cerut Partidului Comunist Chinez și președintelui Xi Jinping să demisioneze.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel