Strigătul disperat al unui fermier român: Nu ne mai putem vinde cerealele din cauza exporturilor ucrainene!

Ioana Dinu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
cereale
cereale

Fermierul Dimitrie Muscă a spus că nu își poate vinde cerealele din cauza exporturilor ucrainene care se fac prin Portul Constanța.

„Avem o piață de desfacere foarte proastă din cauza lui Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu care fac avantaje celor din Ucraina venind cu cereale în România, iar noi stăm cu cerealele nevândute!

Nu pot să recoltez porumbul pentru că nu am piață de desfacere. Sunt niște politicieni iresponsabili care ne batjocoresc la această oră!”, a zis fermierul Dimitrie Muscă la România TV.

VEZI ȘI: Protest, duminică seră, la Guvern

Un protest a izbucnit, duminică seară, în fața Guvernului României. Manifestanții cer închiderea fermelor și reducerea consumului de carne. Petre Daea, ministrul Agriculturii, a intervenit telefonic la România TV și a comentat imaginile din Piața Victoriei:

„Am citit astăzi de ceea ce se întâmplă în Elveția, am putut constata acolo că Guvernul și Parlamentul elvețian nu sunt de acord cu o asemenea solicitare prin referendum, pentru că animalele au fost cele care ne-au adus hrana necesară și ne-au asigurat cele ce am consumat dintotdeauna. Foarte mulți copii nu au apucat să sugă la pieptul mamei și au fost crescuți cu laptele de vacă, un aliment polivalent. Sunt lucruri care nu se pot înțelege.

Îmi e greu să înțeleg ce vor oamenii, știindu-se că hrana este asigurată prin întoarcerea brazdei, prin creșterea animalelor, așa cum am făcut-o din generație în generație. Mâine particip la Consiliul de miniștri de la Bruxelles pentru a putea analiza care sunt căile pe care trebuie să le folosim în vederea asigurării hranei pentru populație. Cu hrana nu trebuie să ne jucăm. Îmi e greu să înțeleg cum unii dintre noi solicită așa ceva. Eu nu puteam să-mi imaginez acest lucru.

Dacă închidem fermele, de unde luăm hrana, cu ce ne alimentăm? Este greu de interpretat o asemenea cerință“, a conchis, la România TV, ministrul Petre Daea.

VEZI ȘI: Crenvurști, retrași din supermarketuri din România. Aveau Listeria Monocytogenes. Dacă i-ați cumpărat, nu îi consumați! Mergeți la magazin să vi se restituie banii

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel