Sting, Harry Styles şi Raye, printre muzicienii premiaţi la gala Ivor Novello Awards 2023

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Sting, Deep Purple şi Lenny Kravitz revin în acest an la Festivalul de Jazz de la Montreux
Sting, Deep Purple şi Lenny Kravitz revin în acest an la Festivalul de Jazz de la Montreux

Harry Styles, Charli XCX, Raye şi duoul indie-rock Wet Leg s-au numărat printre câştigătorii premiilor Ivor Novello, acordate celor mai buni textieri şi compozitori şi decernate joi seară la Londra, când muzicianul Sting a primit o distincţie onorifică, informează Reuters.

Compozitor şi interpret al binecunoscutei melodii Every Breath You Take, Sting, ale cărui albume, atât din perioada alături de trupa rock The Police, dar şi ca artist solo, s-au vândut în peste 100 de milioane de exemplare, a primit Ivors Academy Fellowship, cea mai înaltă distincţie onorifică acordată de asociaţia britanică a compozitorilor.

Sting, care deţine în palmares şapte premii Ivor Novello, inclusiv cel pentru întreaga carieră conferit în 2002, a devenit cel de-al 23-lea membru al Academiei, alăturându-se lui Elton John, Paul McCartney, Kate Bush şi Andrew Lloyd Webber, printre alţii.

În urmă cu câţiva ani, am primit premiul pentru întreaga carieră, care mi s-a părut cam prematur, aşa că acum este ceva mai mult, a declarat Sting pentru Reuters pe covorul roşu înaintea ceremoniei.

Mie îmi sună puţin ca 'Lord of the Rings', dar cred că o fellowship (frăţie, n red) presupune anumite îndatoriri. Cred că unul dintre lucrurile importante este protejarea drepturilor compozitorilor, nu doar ale compozitorilor consacraţi ca mine, dar şi ale compozitorilor tineri şi ambiţioşi, a mai spus muzicianul.

Wet Leg, o trupă formată din Rhian Teasdale şi Hester Chambers, a fost premiată în categoria compozitorul anului, graţie albumului de debut eponim ajuns în fruntea clasamentelor, în timp ce distincţia pentru cel mai bun cântec contemporan a fost acordată melodiei Escapism, a cântăreţei Raye.

Albumul 11, al colectivului muzical Sault, a fost numit cel mai bun album, iar Florence + the Machine a ieşit câştigătoare în categoria cel mai bun cântec din punct de vedere muzical şi al versurilor pentru piesa King.

Hitul As It Was, al lui Harry Styles, a fost premiat la categoria cea mai difuzată piesă, iar trupa rock James a fost recompensată cu premiul pentru simbol al muzicii.

Pe lista premiaţilor s-au mai numărat Debbie Harry şi Chris Stein, componenţi ai trupei Blondie, care au primit un premiu special internaţional, iar Victoria Canal a devenit cea de-a patra compozitoare care a câştigat consecutiv titlul star în devenire de la crearea categoriei, în 2020.

Premiile Ivor Novello, care poartă numele unui compozitor şi actor galez de la începutul secolului al XX-lea, au fost decernate pentru prima dată în 1956.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel