Sting, Deep Purple şi Lenny Kravitz revin în acest an la Festivalul de Jazz de la Montreux

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Sting, Deep Purple şi Lenny Kravitz revin în acest an la Festivalul de Jazz de la Montreux
Sting, Deep Purple şi Lenny Kravitz revin în acest an la Festivalul de Jazz de la Montreux

Deep Purple, Sting şi Lenny Kravitz vor reveni în acest an la Festivalul de Jazz de la Montreux, în timp ce trupa Duran Duran, aflată la prima sa participare, va închide evenimentul din oraşul elveţian, au anunţat joi organizatorii, informează AFP.

"Cea de-a 58-a ediţie păstrează valorile care fac din Montreux Jazz Festival un eveniment unic", a declarat directorul său general, Mathieu Jaton.

"Scenele noastre intime, căutarea constantă a unei experienţe muzicale optime atât pentru spectatorii din festival, cât şi pentru artişti, şi ADN-ul nostru muzical, care combină artişti consacraţi şi noi tendinţe, rămân în centrul obiectivelor noastre", a adăugat el.

Dionne Warwick, The Smashing Pumpkins, Massive Attack, Air, Kraftwerk, PJ Harvey, The National, Andre 3000, Paloma Faith şi Loreen figurează printre ceilalţi mari artişti de pe afişul festivalului din 2024, care se va desfăşura în perioada 5-20 iulie.

De peste o jumătate de secol, festivalul de la Montreux atrage nume mari din industria muzicală, precum şi vedete în devenire. De la prima sa ediţie din 1967, festivalul elveţian şi-a păstrat eticheta de eveniment dedicat jazzului, extinzându-şi în acelaşi timp considerabil repertoriul.

Aproximativ 250.000 de persoane sunt aşteptate la festival, care se desfăşoară pe malurile Lacului Leman din acest oraş pitoresc din vestul Elveţiei.

Veteranii rockeri britanici din trupa hard-rock Deep Purple vor cânta pentru a zecea oară la Montreux, prelungindu-şi astfel legăturile profunde pe care le au cu oraşul elveţian: celebra lor piesă "Smoke on the Water" relatează felul în care membrii trupei au fost martori ai incendiului din 1971 care a distrus Cazinoul din Montreux.

Ajuns la cea de-a opta sa participare, Sting va cânta pentru prima dată în oraşul Montreux în cadrul unui trio, în contextul în care starul englez va fi însoţit pe scenă de un chitarist şi un toboşar.

Alţi artişti vor evolua în cadrul unor concerte duble: Alice Cooper se va asocia cu Deep Purple, Editors cu The Smashing Pumpkins, cântăreţii şi pianiştii de jazz Diana Krall şi Jamie Cullum vor cânta în sâmbăta de la jumătatea festivalului, iar Soft Cell şi Duran Duran vor închide împreună festivalul.

Duoul francez Air va interpreta integral primul său album, "Moon Safari", în compania grupului Massive Attack.

"Ediţia din 2024 conservă valorile şi specificitatea Festivalului de Jazz de la Montreux în ceea ce priveşte alegerea programului, scenele sale intime şi calitatea experienţei de ascultare a muzicii", au declarat organizatorii.

"Fidel ADN-ului său muzical, festivalul continuă să exploreze moştenirea culturală şi statutul actual al muzicii americane şi britanice, care reprezintă peste 70% din program", au adăugat ei.

În total, 64 de concerte sunt programate pe cele două scene cu plată: Lake Stage, în aer liber, cu o capacitate de 5.500 de locuri, şi Casino Stage, care poate să primească 1.300 de spectatori, în picioare şi pe scaune. Există şi 13 scene cu acces gratuit.

Biletele vor fi puse în vânzare în această vineri de la ora 10:00 GMT.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel