Steven Spielberg intenţionează să regizeze un serial TV

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews | Dată: 18 ian 2023, 17:31 | Categorie: Știri
Steven Spielberg intenţionează să regizeze un serial TV
Steven Spielberg intenţionează să regizeze un serial TV

Cineastul american Steven Spielberg a anunţat într-o ediţie a podcastului "SmartLess" că intenţionează să regizeze un serial de televiziune, informează site-ul revistei Variety.

Cunoscutul regizor de film nu este străin de industria de televiziune, după ce a produs mai multe miniserii TV foarte apreciate, precum "Band of Brothers" pentru HBO, dar nu a regizat niciodată până acum un întreg serial TV. Acest lucru ar putea să se schimbe în viitor, a spus Spielberg, care a dezvăluit şi că miniseria "Mare of Easttown" este tipul de proiect care l-ar face să lucreze în televiziune.

"Eu chiar am un apetit pentru producţiile în format lung şi, într-o bună zi, voi regiza un serial TV în format lung. Dacă cineva mi-ar fi adus proiectul 'Mare of Easttown', l-aş fi regizat. A fost o poveste frumos regizată", a declarat regizorul american.

Miniseria "Mare of Easttown", difuzată de HBO, a avut-o ca protagonistă pe Kate Winslet, interpreta unei poliţiste cu grave probleme emoţionale, care investighează o crimă comisă într-un mic oraş din Philadelphia. "Mare of Easttown" a fost un succes de audienţă pentru HBO şi a câştigat mai multe premii Primetime Emmy, inclusiv la categoria "cea mai bună miniserie TV".

Steven Spielberg s-a apropiat cel mai mult de posibilitatea de a regia unui serial TV pentru HBO atunci când a cochetat cu ideea de a face din "Lincoln" o miniserie TV cu o durată de şase ore în loc de un lungmetraj pentru marile ecrane.

"Voiam să fac din 'Lincoln' un serial de şase ore, pentru că nu puteam să strâng toată finanţarea pentru un film. Nimeni nu a crezut în el... am mers pe la toţi producătorii din oraş şi toată lumea m-a refuzat. Eram pregătit să semnez un contract cu HBO pentru a face acest proiect şi să îl extind la şase ore. Primul scenariu scris de Tony Kushner avea 550 de pagini, aşadar aveam suficientă marfă! Aveam destul material. Nu ştiu dacă l-aş fi convins pe Daniel Day-Lewis să joace într-un proiect de şase ore, dar eu eram pe punctul de a face acest lucru", a dezvăluit celebrul regizor hollywoodian.

Realizat în cele din urmă sub forma unui film pentru marile ecrane, "Lincoln" a obţinut încasări de 275 de milioane de dolari la nivel mondial şi a primit 12 nominalizări la premiile Oscar, inclusiv la categoriile "cel mai bun lungmetraj" şi "cel mai bun regizor". A câştigat premiile Oscar pentru scenografie şi pentru actor în rol principal (Daniel Day-Lewis).

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite