Statuia grecească antică din anul 100 î.Hr. a unei "femei care folosește un laptop" stârnește teorii controversate

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Statuia grecească antică din anul 100 î.Hr. a unei "femei care folosește un laptop" stârnește teorii controversate / Captură Youtube
Statuia grecească antică din anul 100 î.Hr. a unei "femei care folosește un laptop" stârnește teorii controversate / Captură Youtube

Statuia se numește Grave Naiskos of an Enthroned Woman with an Attendant și a stârnit teorii ale conspirației sălbatice, deoarece femeia din imagine pare să se uite la un laptop

O statuie din Grecia antică datând din jurul anului 100 î.Hr. a provocat un haos masiv în rândul adepților teoriei conspirației călătoriilor în timp. Statuia de marmură de 37 de inci a fost descoperită în Grecia și i s-a dat denumirea rapidă de Grave Naiskos of an Enthroned Woman with an Attendant.

Statuia arată o femeie așezată în ceea ce pare a fi un fotoliu, în timp ce un însoțitor - sau un sclav - ține un fel de obiect pliabil. Obiectul arată în mod clar ca un laptop și pare să aibă un fel de orificii de tip port USB în partea laterală a acestuia. Acesta poate fi văzut expus în interiorul Muzeului J Paul Getty din California, Statele Unite.

Iar imaginile recente cu acesta au stârnit teorii nebunești, unii fiind categorici că femeia se uită într-adevăr la un laptop.

O persoană de pe Twitter a scris: "Este această statuie grecească antică care arată un laptop o dovadă a călătoriei în timp?".

Iar o a doua a postat: " Ohhh, uite că are chiar și două porturi USB".

O a treia a adăugat: "Este această statuie grecească antică dovada că cineva a luat un laptop înapoi în timp (sau este un TABLET?)"

Mai mulți utilizatori s-au grăbit să sublinieze că ar fi putut fi de fapt o oglindă cu două fețe, care erau comune în Grecia antică.

Cu toate acestea, Institutul Getty a prezentat o explicație foarte simplă pentru ceea ce este obiectul - și nu are nimic de-a face cu călătoria în timp sau cu tehnologia de orice fel.

Deși, ei admit că "cutia de mică adâncime" ridică "mai multe întrebări", potrivit DailyStar.

Aceștia susțin:

"Cele două găuri aparente de la baza sa sunt dovada unei reparații antice, probabil sub forma a două ace de metal menite să țină în poziție o componentă de marmură acum pierdută. Subțirimea cutiei indică faptul că, la fel ca multe lucrări de artă antică, acest relief nu a fost conceput ca o reprezentare fotografică a realității, ci pentru a transmite bogăția și statutul defunctului.

"Deși cutia pare prea puțin adâncă pentru a putea conține ceva substanțial, o putem identifica drept o cutie de bijuterii prin comparație cu alte reliefuri funerare care înfățișează femei scoțând panglici sau bijuterii din cutii mai mari, mai naturaliste."

Așadar, nu este un laptop, nu este o tabletă, nu este o oglindă și ar putea fi o cutie de bijuterii.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel