Statele Unite au depășit un milion de DECESE cauzate de COVID. Biden: ”Un milion de scaune goale în jurul mesei de familie” - Analiză NYT

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Social

Statele Unite au depășit joi un milion de decese, potrivit calculelor NYT. 

Potrivit datelor colectate de New York Times, Statele Unite au depășit oficial un milion de decese cauzate de Covid-19.

„Sperăm ca dimensiunea uriașă a acestui număr ne va îndemna să facem tot ce putem pentru a ne asigura că în următoarele luni și ani nu ne petrecem o perioadă atât de proastă pe care am avut-o în ultimii doi ani”, a spus dr. Anthony Fauci, consilierul medical șef al președintelui.

Unele prognoze arată că numărul de americani care ar putea muri din cauza virusului ar putea fi între 100.000 și 240.000, deși oficialii au avertizat că numărul morților ar putea crește dacă nu s-ar lua măsuri de protecție. 

NBC News a declarat încă de acum două săptămâni că, potrivit proriilor calcule, a fost atins pragul de un milion de decese cauzate de COVID.

Cum au ajuns cei de la The Times la numărul de un milion de morți din SUA

În prezent, nu există o metodă sigură prin care să se determine numărul exact al deceselor cauzate de COVID.

Când Jen Psaki, secretarul de presă al lui Biden, a fost întrebată săptămâna trecută cum va știi administrația Biden când se va atinge borna neagră de un milion de morți, ea a spus că „Ne uităm la datele CDC (centrul pentru controlul și prevenirea bolilor n.r.) și la datele Johns Hopkins, în timp ce diferite organizații de știri le evaluează diferit”.

Două zile mai târziu, președintele Biden a anticipat momentul la cel de- al doilea summit cu Covid-19 .

„Marcăm o piatră de hotar tragică aici, în Statele Unite: un milion de decese de Covid, un milion de scaune goale în jurul mesei de familie – fiecare de neînlocuit”, a spus dl Biden la summit-ul, care a avut loc virtual. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel