Starea de sănătate a Regelui Harald al V-lea al Norvegiei se îmbunătățește. A fost externat din spital

Autorul articolului: Cristian Cîșleanu |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Află mai multe despre starea de sănătate a Regelui Harald al V-lea al Norvegiei.

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de ani şi cu o stare de sănătate fragilă, a fost externat joi din spital, unde i-a fost montat un stimulator cardiac, şi va rămâne în concediu medical până la data de 8 aprilie, a anunţat Palatul Regal, informează AFP.

Regele, cel mai vârstnic monarh în viaţă din Europa, s-a întors la Oslo la bordul unei aeronave medicale la 3 martie după ce a contractat o infecţie la sfârşitul lunii februarie, în timpul unei vacanţe private pe insula Langkawi din Malaezia.

La întoarcerea în Norvegia, monarhul a fost internat la spitalul naţional din Oslo unde marţi i s-a montat un stimulator cardiac permanent înlocuindu-l pe cel temporar care îi fusese pus în Malaezia.

Concediu medical pentru odihnă și recuperare

Regele "a fost externat din spitalul naţional şi se simte bine", a anunţat joi Palatul într-un comunicat. "Monarhul este în concediu medical până pe 8 aprilie inclusiv pentru a se odihni şi a se recupera", se adaugă în comunicat, conform Agerpres.

În absenţa sa, prinţul moştenitor Haakon, în vârstă de 50 de ani, preia atribuţiile oficiale ale tatălui său în calitate de regent.

Aflat pe tron din 1991, regele Harald a avut o serie de probleme de sănătate în ultimii ani, dar a exclus abdicarea.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel