Starea de alertă DISPARE. După 2 ani de restricții, Iohannis a HOTĂRÂT: Nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Foto: presidency.ro
Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că starea de alertă în România nu va mai fi prelungită după data de 8 martie.

”Am convocat astăzi o ședință de evaluare cu toți responsabilii din domeniu, în urma căreia am convenit să nu mai prelungim, dincolo de 8 martie, starea de alertă, instituită în România.”, a declarat Klaus Iohannis.

Motivele invocate de perședintețin de evoluția pozitivă a pandemiei.

"Epidemia de COVID-19 se află pe o pantă descendentă accelerată, iar valul 5 este aproape de a se încheia. Este momentul, deci, să luăm noi decizii legate de gestionarea aceste situaţii, decizii cu un impact major pentru viitor", a declarat şeful statului la Palatul Cotroceni.

Preşedintele a avut, la Palatul Cotroceni, o şedinţă privind gestionarea epidemiei de COVID-19, la care au fost prezenţi premierul Nicolae Ciucă şi membri ai Cabinetului.

Procesul legat de pandemia de COVID-19 va fi gestionat în continuare de ministerul sănătății.

”Odată cu ridicarea stării de alertă vor fi ridicate și o serie de măsuri, care au fost în vigoare până acum. Măsurile complete vor fi explicate de autorități, în perioada următoare”, a declarat președintele.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel