Springsteen, Raye și Lana Del Rey au câștigat la Premiile Ivor Novello

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Sursa: Facebook / Bruce Springsteen
Sursa: Facebook / Bruce Springsteen

Câștigătorii premiilor The Ivors with Amazon Music au fost anunțați în cadrul ceremoniei anuale desfășurate la Grosvenor House din Londra.

La cea de-a 69-a ediție a premiilor Ivors, 26 de compozitori au fost onorați cu premiile Ivor Novello în 14 categorii, recunoscând realizările remarcabile în domeniul compoziției de cântece și al compoziției pentru ecran.

Anul acesta, titlul de Compozitor al Anului cu Amazon Music a fost acordat compozitoarei RAYE. Descrisă de juriu ca având "vocea unei generații", RAYE este unul dintre cei mai talentați compozitori din Marea Britanie. Această victorie marchează o perioadă incredibilă de 12 luni de la lansarea albumului său de debut, "My 21st Century Blues", și încheie un moment de cerc complet pentru RAYE, care a fost un susținător vocal al compozitorilor. Pe lângă succesul imens obținut cu propria sa muzică, ea a scris anterior pentru artiști precum Charli XCX, Little Mix, Beyoncé, John Legend, Ellie Goulding și Zara Larsson.

Într-un moment istoric pentru The Ivors, Bruce Springsteen a fost prezent pentru a primi titlul de Fellowship of The Ivors Academy, care i-a fost înmânat de Sir Paul McCartney, fostul membru al Beatles și prieten apropiat. Springsteen devine astfel primul compozitor internațional care a fost inclus în Fellowship în cei 80 de ani de existență ai Academiei, recunoscând astfel contribuția sa remarcabilă la arta compoziției de cântece și impactul său asupra peisajului cultural britanic.

Premiul pentru cel mai bun album a fost acordat pentru "Black Classical Music", compus de Yussef Dayes, Rocco Palladino și Charlie Stacey. Acest album reprezintă un moment semnificativ pentru scena de jazz londoneză în plină expansiune, fiind apreciat de juriu pentru arcul său narativ care propulsează ascultătorul înainte, reîncadrând muzica instrumentală printr-o lentilă modernă.

Premiul internațional special din acest an a celebrat cariera și influența Lanei Del Rey. Cu șase albume care au ajuns pe primul loc în Marea Britanie, impactul ei asupra Regatului Unit este incontestabil, la fel ca și talentul ei excepțional de compozitoare. Este, de asemenea, una dintre favoritele colegului de onoare Bruce Springsteen, care a declarat anterior că Lana Del Rey este una dintre cele mai bune compozitoare ale timpurilor moderne.

Celebrând originalitatea remarcabilă în compoziția cântecelor, premiul pentru cel mai bun cântec contemporan a fost acordat lui Kwake Bass, Peter Bennie, Biscuit și Raven Bush din Speakers Corner Quartet, împreună cu Kae Tempest, pentru "Geronimo Blues". Excepțional din punct de vedere liric, acesta este primul premiu Ivor Novello pentru acești compozitori.

După ce a câștigat Premiul Rising Star 2023, ascensiunea Victoriei Canal ca artistă și compozitoare a fost marcată de o victorie pentru cel mai bun cântec muzical și liric cu "Black Swan", alături de Jonny Lattimer și Eg White. Interpretată live la ceremonia de decernare a premiilor de către Canal, juriul a lăudat echilibrul frumos al piesei între metaforele lirice și structura sa muzicală complexă.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel