Spotify plănuiește lansarea unui abonament Premium mai scump, cu acces la audio de înaltă fidelitate

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Spotify se pregătește să lanseze un nou abonament Premium la un preț mai ridicat, care va include acces la audio de înaltă fidelitate, potrivit unui raport al Bloomberg. Acest nou nivel de abonament va costa "cel puțin cu 5 dolari mai mult pe lună" și va fi "un supliment" pentru abonații existenți.

Raportul adaugă că noul plan va include audio de înaltă fidelitate, precum și noi instrumente pentru gestionarea playlist-urilor și a bibliotecii de melodii. Aceasta veste vine la un an după ce Bloomberg a raportat că Spotify lucra la un nou plan de abonament denumit intern "Supremium", scrie Music Business Worldwide.

Potrivit ultimului raport al Bloomberg, "clienții care aleg să facă upgrade" la noul plan atunci când va fi lansat "vor genera vânzări suplimentare pentru [Spotify] și partenerii săi de afaceri".

Planul raportat al Spotify de a lansa un nivel Premium mai scump în acest an urmează după creșterea recentă a prețurilor companiei în Statele Unite, unde abonamentul Premium individual a crescut cu 1 dolar pe lună, ajungând la 11,99 dolari.

Potrivit Spotify, în luna următoare, abonații existenți din SUA vor primi un e-mail despre actualizare, explicând că noul preț de abonament va intra în vigoare la data facturării din iulie.

Între timp, în cadrul apelului pentru câștigurile din Q1 al Spotify din 23 aprilie, co-fondatorul și CEO-ul Daniel Ek a confirmat că un nou nivel de abonament "numai pentru muzică" va veni pe platformă ca parte a unui nou meniu stratificat de niveluri de abonament - inclusiv opțiuni doar pentru audiobook-uri și doar pentru muzică.

Noul nivel doar pentru muzică, numit Basic Individual, a sosit discret în Marea Britanie luna aceasta și costă 10,99 lire sterline pe lună fără acces la audiobook-uri.

În Marea Britanie, nivelul Premium Individual al Spotify, care include 15 ore de ascultare a audiobook-urilor pe lună, costă 11,99 lire sterline. Spotify a crescut prețul planului său principal de abonament Premium în Marea Britanie la 11,99 lire sterline în aprilie, de la 10,99 lire sterline.

Prețul nivelului Basic Individual în Marea Britanie sugerează că acesta va costa și 10,99 dolari în Statele Unite, atunci când va fi lansat în cele din urmă în SUA.

Spotify a anunțat pentru prima dată că va lansa streaming de muzică de înaltă calitate pe platforma sa la începutul anului 2021.

Compania a declarat atunci că audio HiFi a fost "constant una dintre cele mai solicitate funcții noi de către utilizatorii noștri".

Spotify a anunțat serviciul la evenimentul său Stream On, cu un anunț prezentat de Billie Eilish și fratele său Finneas. SPOT a declarat atunci că funcția HiFi ar începe să fie disponibilă pe piețele selectate mai târziu în acel an.

Funcția nu a fost lansată și încă nu a sosit, totuși.

În octombrie 2022, au apărut rapoarte că gigantul de streaming pregătea un nou nivel "Platinum" de 19,99 dolari pe lună, care ar include audio HiFi.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel