Sportul este bun și pentru părul nostru

Autorul articolului: Elena Didilă |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Fotografie de la Sarah Chai/ Pexels
Fotografie de la Sarah Chai/ Pexels

Hrănirea sporităa podoabei capilare datorită creșterii oxigenului și a fluxului sanguin, și producția de endorfine care reduce stresul oxidativ, sunt doar câteva dintre efectele pozitive pe care le putem obține prin practicarea sportului.

De la rutine de frumusețe până la o dietă sănătoasă și echilibrată, sunt cunoscuți factorii care afectează sănătatea părului nostru. Mai puțin cunoscute sunt efectele sportului asupra frumuseții părului nostru. 

De fapt, dacă ne gândim că activitatea aerobă regulată nu face decât să promoveze sănătatea organismului nostru, ne înșelim foarte tare. Beneficiile exercițiilor fizice regulate sunt resimțite cu mult dincolo de greutatea și forma noastră fizică, dar reprezintă un aliat valid al părului nostru, promovând sănătatea și bunăstarea acestora, potrivit Today.

Foliculii de păr, în timpul activității fizice, beneficiază de creșterea circulației sanguine și de creșterea oxigenului în celulele sanguine asistând astfel faza de creștere a părului, potrivit specialistului Angelo Labrozzi, farmacist și expert în studiul căderii părului.

În plus, exercițiile fizice ajută la gestionarea stresului zilnic prin reducerea impactului pe care îl are asupra creșterii părului nostru. De fapt, este capabil să genereze endorfine și serotonină, toți mediatori chimici ai bunei dispoziții, antidepresivele noastre naturale, esențiale pentru o trecere corectă de la faza anagenă, care corespunde perioadei de creștere, la faza catagenă, faza în care părul încetează să crească.

Ce sporturi sunt bune pentru păr?

Exercițiile fizice regulate, cu tolerabilitate fizică adecvată, cum ar fi mersul rapid, alergarea în parc, înotul, mersul cu bicicleta, mersul pe nord și crossfit, împreună cu orice altă formă de cardio, este probabil cea mai bună modalitate de a face fluxul sanguin, de a reduce nivelurile de DHT și în general dau viață acelei senzații de bine de care beneficiază întregul organism, deci și părului nostru.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel