Sportivii Ucrainei se înrolează în Armată sau DONEAZĂ bani. Lomachenko, în trupele care apără Cetatea Albă/Akerman

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Sport

Mai mulți foști sau actuali sportivi ajută cum pot efortul de război al Ucrainei.

Cel mai mediatizat caz este cel al primarului Kievului, Vitali Klitschko. Împreună cu  fratele său, Wladimir, edilul se află în primele linii ale apărării capitalei ucrainene. Cei doi mari campioni mondiali la box au ales să nu fugă și să opună rezistență armatei lui Putin.

Un alt sportiv care s-a declarat gata să se lupte cu ruși este și fostul campion mondial la categoria ușoară Vasyl Lomachenko, care s-a înrolat în trupăele de voluntare și participă acum la apărarea orașului Akerman (Cetatea Albă), aflat în regiunea Odesa.

Aesta s-a alăturat Forțelor Armate ale Ucrainei, a anunțat primarul din Belgorod-Nistru, Vitaliy Grazhdan, care l-a prezentat pe Lomachenko drept un luptător al apărării teritoriale a orașului.

„Batalionul de Apărare Teritorială Belgorod-Nistru a fost format și înarmat. Luptătorii noștri vor menține ordinea în orașul natal și nu vor permite accesul sabotorilor și jefuitorilor.

Vasyl Lomachenko este alături de noi în apărarea orașului. Locuitori din Akerman (Cetatea Albă), aveți încredere că totul va fi bine în orașul nostru”, a scris Grazhdan pe Facebook.

Campionul mondial de box la versiunile WBA, IBF și WBO, Oleksandr Usyk, s-a înscris în forțele de apărare a din capitala Ucrainei.

Câștigurile de zeci de milioane de euro i-ar fi permis lui Usyk să trăiască fără probleme în Marea Britanie, dar acesta a preferat să vină și să lupte în Ucraina.

Fotbalistul Yarmolenko a donat 3 milioane de hrivne

Jucătorul lui West Ham și al naționalei Ucrainei, Andriy Yarmolenko, nu și-a lăsat țara fără sprijin după începerea războiului cu Rusia.

Yarmolenko a transferat 3 milioane UAH (aproximativ 100 de mii de dolari) pentru nevoile Forțelor Armate ale Ucrainei, relatează Mirror of the Week.

Donații de 39 de milioane de dolari în 48 de ore

Privatbank, cea mai mare bancă din Ucraina a raportat un număr de 1,46 de milioane de plăți, efectuate în ultimele două zile, doar în sistemul Privatbank.

Potrivit comunicatului, clienții ucraineni ai băncii au donat 1,16 miliarde de hrivne (aproape 39 de milioane de dolari) în contul creat de Banca Națională a Ucrainei. 

Citește mai mult AICI

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel