Soția criminalului care l-a omorât pe John Lennon: M-a pus chiar să-i ţin arma/Ştiam că Mark făcuse aşa ceva

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Soția criminalului care l-a omorât pe John Lennon: M-a pus chiar să-i ţin arma/Ştiam că Mark făcuse aşa ceva / FOTO: Facebook
Soția criminalului care l-a omorât pe John Lennon: M-a pus chiar să-i ţin arma/Ştiam că Mark făcuse aşa ceva / FOTO: Facebook

Pe 8 decembrie 1980, John Lennon l-a privit pe criminalul său în ochi şi a văzut un bărbat obişnuit, care-i ceruse un autograf. John n-a ezitat şi i l-a oferit. Câteva ore mai târziu, membrul trupei The Beatles îşi dădea ultima suflare. Fusese împuşcat mortal în timp ce se întorcea în apartamentul său din New York, cu soţia sa.

N-a mai durat mult de la această scenă tragică până să cunoaştem cu toţii numele criminalului - Mark David Chapman, un bodyguard din Hawaii, rămas fără job, care avea un probleme psihice.

Chapman a declarat ulterior că a auzit voci în mintea sa care-i spuneau să-l omoare pe Lennon. Surprinzător a fost că, în ciuda sfatului avocaţior săi, acesta s-a declarat vinovat de crimă. A fost condamnat la 20 de ani în închisoare şi i s-a refuzat ieşirea pe cauţiune de 11 ori.

Hawaii News Now a stat de vorbă cu mai multe persoane din anturajul criminalului şi a descoperit noi informaţii. Se pare că tragedia s-ar fi putut evita dacă criminalul primea ajutorul pe care-l ceruse. Însă i s-a refuzat internarea în spital şi tramentul.

A zburat spre New York şi i-a spus soţiei sale că vrea să-l împuşte pe Lennon, după care s-a răzgândit. S-a întors în Hawaii ca să stea de vorbă cu soţia sa. „Mi-a spus că iubirea mea l-a salvat. M-a pus chiar să-i ţin arma, care era încă rece de pe transportul cu avionul. Foarte rece”, spunea soţia criminalului cu câţiva ani în urmă.

Pe 8 decembrie 1980, Gloria, soţia criminalului, s-a întors de la serviciu, a pregătit cina, apoi s-a aşezat pe canapea şi s-a uitat la serialul “Little House on the Prairie”. Un „breaking news” afişat pe ecran a şocat-o - „John Lennon a fost împuşcat în New York”. „Ştiam că Mark făcuse aşa ceva”, a declarat ea.

Un amănunt care face toată diferenţa este că, în ziua în care şi-a dat demisia, pe 23 octombrie, Mark semnase condica cu numele John Lennon, iar înainte de-a ajunge la New York, a vizitat două clinici psihiatrice din Hawaii. Din păcate, acestea au refuzat să-l intereneze sau să-i ofere tratamentul de care ar fi avut nevoie şi care ar fi putut împiedica tragedia, Adevarul.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel