Șoseaua Transalpina rămâne deschisă în această iarnă

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Șoseaua Transalpina rămâne deschisă în această iarnă / Foto: Pixabay
Șoseaua Transalpina rămâne deschisă în această iarnă / Foto: Pixabay

Șoseaua Transalpina rămâne deschisă în această iarnă.

Mai exact, tronsonul din Drumul Național 67 C (Transaplina), care străbate cele două județe, va rămâne deschis circulației rutiere și pe perioada iernii pe tronsonul cuprins între Obârșia Lotrului și Curpăt, scrie Realitateadearges.net.

Decizia a fost luată la propunerea prefectului județului Vâlcea, Sebastian Fârtat, și a prefectului județului Alba, Nicolae Albu, pentru a facilita accesul turiștilor și nu numai către stațiunile montane din cele două județe. În acest sens a fost semnat și un protocol între direcțiile regionale de drumuri și poduri Craiova și Cluj. În sezonul rece șoseaua Transaplina este de obicei închisă.

De la ce TEMPERATURĂ trebuie să schimbați cauciucurile de vară cu cele de IARNĂ. Titi Aur: Au aderenţă mai bună şi când plouă!

Temperaturile scăzute din ultima perioadă au făcut ca şoferii să înceapă să se gândească deja la schimbarea cauciucurilor de vară cu cele de iarnă. Titi Aur, expert în conducere defensivă, a explicat când trebuie făcută schimbarea, dar şi care sunt avantajele cauciucurilor de iarnă în sezonul rece. 

Citește și: Atenție la fraudele online. Banii rămân în contul tău dacă nu divulgi CVV și PIN-ul

"Şoferul român a înţeles cât sunt de importante cauciucurile de iarnă şi de vară, şi foarte rari sunt aceia care nu se gândesc la schimbarea cauciucurilor acum. Cel de iarnă este mai mare, mai cramponat, mai îngust, mai aderent chiar şi pe asfalt uscat, când e rece. Este recomandat să se monteze acest cauciuc când asfaltul este de la 6 grade în jos. Atenţie, asfaltul, nu temperatura de afară! 

Apar, bineînţeles, acele comentarii cu privire la toamnă şi primăvară, când o zi e frig, o zi cald, şi tot aşa. Facem un compromis! Schimbăm cauciucurile când afară avem constant sub 6 grade! Nu există o dată impusă. Legea spune că dacă eşti fără cauciucuri de iarnă când e zăpadă afară, eşti vinovat! Chiar şi în cazul unui accident, dacă tot ce ai făcut a fost să nu ai aceste cauciucuri eşti vinovat. 

Un cauciuc de iarnă are aderenţă mai bună şi când plouă. Practic, în perioada de toamnă putem să ne asumăm să le schimbăm mai din timp, fie şi doar din motivul că la prima zăpadă vor fi cozi kilometrice la vulcanizări. Prima zăpadă poate veni pe 5-6 octombrie sau în ianuarie, nu ştim!", a declarat Titi Aur în exclusivitate pentru DC NEWS.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel