Sorin Cîmpeanu, propunerea momentului pentru anul școlar 2022-2023. Când ÎNCEPE și când se TERMINĂ. Calendarul VACANȚELOR pentru elevi

Autorul articolului: Giorgiana Croitoru | Dată: 09 feb 2022, 20:20 | Categorie: Știri
Foto: Pexels @Stanley Morales
Foto: Pexels @Stanley Morales

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut un anunț important pentru părinți și elevi.

Ministrul Educației a anunțat că a propus ca școala să înceapă în anul școlar 2022-2023 pe data de 5 septembrie și să se încheie pe 16 iunie.

În plus, potrivit lui Sorin Cîmpeanu, în toamnă ar putea fi introduse "Săptămâna Altfel" și o săptămână de vacanță pentru toți elevii.

Sorin Cîmpeanu, detalii despre anul școlar 2022-2023

"Vom propune ca această vacanță de iarnă să fie în perioada 22 decembrie – 8 ianuarie, deci cu o durată suficient de mare.

Avem o a doua perioadă, a Sărbătorilor Pascale.

Anul acesta vom propune pentru anul 2022-2023 perioada 7 – 18 aprilie, deci avem deja două vacanțe mari care împart în trei secțiuni anul școlar.

Pe de altă parte, interesul elevilor este acela de a învăța. Avem printre cele mai scurte durate ale anului școlar, durata de cursuri, motiv pentru care am făcut deja propunerea, o pot repeta în această seară, de a începe pe 5 septembrie anul școlar 2022-2023 și a-l încheia pe 16 iunie. În acest fel, ca durată a cursurilor ne apropiem de media europeană.

Nu mai suntem pe ultimele locuri din perspectiva numărului de zile de școală", a declarat ministrul Educației, la TVR 2.

"În toamnă, vacanță pentru toți elevii"

"Sunt foarte de acord, și nu contează punctul meu de vedere ca ministru al Educației, dar contează experții în pedagogie, care spun că într-adevăr este de preferat să alternăm perioade de școală, module de învățare de șase, șapte, opt săptămâni cu perioade de odihnă.

Din această perspectivă, este foarte posibil să introducem în prima parte a anului școlar, deci în toamna acestui an care a început, Săptămâna Altfel și, de asemenea, o săptămână de vacanță pentru toți elevii.

Am înțeles foarte bine și neajunsurile generate, spre exemplu, într-o familie care are un copil în învățământ primar și un copil în învățământ gimnazial sau liceal de lipsa suprapunerii acestor vacanțe și cred că vom formula propunerea ca la final de octombrie să fie o vacanță de o săptămână pentru toți elevii, ciclu primar, gimnazial și liceal", a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience