Sora lui Kim Jong Un: Phenianul are arma NUCLEARĂ. Discurs pe tiparul ”AMENINȚARE existențială”, lansat de Moscova

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Foto: Instalații militare ale Federației Ruse
Foto: Instalații militare ale Federației Ruse

Se pare că s-a dat liber la amenințări cu arma nucleară: Kim Yo Jong, sora lui Kim Jong Un, a amenințat cu un răspuns nuclear în cazul unui atac din partea Coreei de Sud.

Coreea de Nord se opune războiului, dar va folosi armele nucleare dacă Coreea de Sud ar ataca, a declarat Kim Yo Jong, sora lui Kim Jong Un.

Avertismentul, spun analiştii, îl vizează pe viitorul președinte conservator al Coreei de Sud.

Kim Yo Jong, care este foarte influentă în structurile de conducere ale Phenianului, cu funcții în guvern și în partidul unic, a declarat că a fost o ”foarte mare greșeală” din partea ministrului Apărării din Coreea de Sud să discute despre eventuale lovituri asupra locațiilor militare ale Nordului, informează agenția de presă de stat KCNA, citată de Skynews.

Kim Yo Jong a spus că Phenianul se opune războiului și nu consideră Coreea de Sud ca principalul său inamic.

„Dar dacă Coreea de Sud optează pentru o astfel de acțiune militară precum „lovitură preventivă”, situația se va schimba”, a adăugat Kim. „În acest caz, Coreea de Sud însăși va deveni o țintă”.

Dacă armata sud-coreeană încalcă teritoriul Coreei de Nord, se va confrunta cu un „dezastru inimaginabil de teribil”, iar forța de luptă nucleară a Nordului va trebui să-și îndeplinească în mod inevitabil datoria, a spus ea, menționând că Sudul poate evita această soartă renunțând la orice „fantezie” de a lansa un atac preventiv asupra unui stat cu arme nucleare, a mai avertizat sora liderului de la Phenian.

Care a fost pretextul pentru amenințarea cu arma nucleară

Ministrul sud-coreean al Apărării Suh Wook declarase vineri că armata țării sale are o gamă largă de rachete cu o rază, precizie și putere semnificativ îmbunătățite, care au ”capacitatea de a lovi cu precizie orice țintă din Coreea de Nord”.

Demonstrațiile de forță militară au escaladat în peninsula coreeană după ce, la începutul acestui an, Phenianul a testat o serie de rachete din ce în ce mai puternice.

Sora lui Kim Jong Un, dar și un alt oficial nord-coreean au emis și alte declarații în care condamnau remarcile lui Suh și au avertizat că Phenianul va distruge ținte majore din Seul dacă Sudul întreprinde vreo „acțiune militară periculoasă”, cum ar fi o lovitură preventivă.

Criticile lui Kim vizează cel mai probabil președintele ales sud-coreean Yoon Suk-yeol, care a cerut o apărare mai robustă împotriva amenințărilor nord-coreene, spun experții, citați de Reuters.

„Comentariul lui Yoon a fost pe prima pagină a ziarelor în urmă cu câteva luni, iar Phenianul profită de observațiile lui Suh pentru a avertiza viitoarea administrație sud-coreeană”,spune analistul Rachel Minyoung Lee.

Declarațiile sugerează că Phenianul pregătește publicul nord-coreean pentru o posibilă schimbare a relațiilor inter-coreene odată ce Yoon va prelua mandatul în mai, a adăugat Lee.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel