Sony este în discuții pentru a cumpăra catalogul Queen pentru sute de milioane de euro

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Queen ajunge la un acord de un miliard de lire sterline pentru a vinde legendarul catalog muzical
Queen ajunge la un acord de un miliard de lire sterline pentru a vinde legendarul catalog muzical

Sony Music este în discuții pentru a achiziționa catalogul muzical al trupei Queen pentru 800 de milioane de lire sterline.

Legenda din "Bohemian Rhapsody," cunoscută pentru hituri precum "We Are The Champions," "Radio Gaga," și "We Will Rock You," explorează o posibilă tranzacție pentru colecția lor iconică de cântece.

Conform Bloomberg, Sony colaborează cu un alt investitor pentru a face această ofertă, care ar putea fi cea mai mare de acest gen, incluzând produse de merchandising și alte afaceri conexe.

Se pare că discuțiile pentru această afacere de 1 miliard de dolari sunt în desfășurare, dar nu este sigur că vor conduce la un acord final.

Sir Brian May, Roger Taylor, John Deacon și proprietatea lui Freddie Mercury dețin fiecare câte o parte egală în Queen Productions Ltd.

Conform unor surse, au avut loc discuții preliminare între avocații trupei și Sony, care deține drepturile de autor pentru America de Nord, precum și cu Universal Music Group.

La începutul acestui an, s-a speculat că Deacon - care nu a mai participat la activități publice ale trupei de la concertul Freddie Mercury Tribute din 1992, după moartea solistului în anul precedent - nu își va include partea sa de active într-o potențială tranzacție.

Alte piese clasice din catalogul Queen includ 'Another One Bites The Dust,' 'Crazy Little Thing Called Love,' 'Killer Queen,' și 'Somebody To Love.' Trupa a lansat 15 albume de studio, inclusiv ultimul LP din 1995, 'Made In Heaven,' care conține înregistrări realizate de Mercury înainte de moartea sa.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel