Sony a primit peste 800.000 de dolari pentru încălcarea drepturilor de autor de către TikTok

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Photo by @solenfeyissa/Unsplash
Photo by @solenfeyissa/Unsplash

Sony Music a primit mai mult de 800.000 de dolari după ce un TikToker i-a încălcat drepturile de autor.

Gigantul din industria muzicală a emis o notificare strictă de retragere a drepturilor de autor pentru piesa 90mph a artistului Trefuego din Arizona în 2022.

Compania a intentat apoi un proces în care îl acuză pe Trefuego - pe numele real Dantreal Daevon Clark-Rainbolt - de "încălcarea flagrantă și deliberată" a piesei Reflections din 1986, lansată de compozitorul japonez Toshifumi Hinata (Hinata).

"Trefuego... a furat pur și simplu compoziția muzicală și înregistrarea sonoră a lui Hinata, folosindu-le fără să le ceară și fără permisiune, toate acestea încălcând flagrant legile privind drepturile de autor din Statele Unite", se arată în proces.

"Comportamentul infracțional al lui Trefuego a afectat și continuă să afecteze grav și să diminueze piața pentru operele lui Hinata prin deducția falsă că acesta aprobă și/sau susține utilizarea de către Trefuego a Reflecții în 90mh."

Anul trecut, un judecător a stabilit că Clark-Rainbolt a încălcat drepturile de autor ale Sony Music.

Săptămâna aceasta, într-o hotărâre ulterioară, același judecător l-a obligat pe rapper să plătească 802.997 de dolari (636.000 de lire sterline) - echivalentul a aproximativ 700.000 de dolari (554.000 de lire sterline) din profiturile obținute de pe platformele de streaming și 100.000 de dolari (79.000 de lire sterline) din taxele de licență ale Sony.

"Instanța speră că acest caz va servi ca o lecție de 802.997,23 dolari pentru acuzația în ceea ce privește selectarea cu atenție a materialelor incluse în rapp-urile sale", a scris judecătorul districtual american Mark T Pittman în decizia sa.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel