Songs for the Deaf - Queens of the Stone Age albumul care te face să te simți ca un rockstar

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data publicării:
| Categorie: Homepage
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Albumul "Songs for the Deaf" al celor de la Queens of the Stone Age este un triumf al hard rock-ului modern, reușind ceea ce multe trupe aspiră să facă: să livreze un album plin de riff-uri memorabile, sound zgomotos -într-un sens bun și atitudine cool.

Conceptul albumului – un road trip de la Los Angeles la Joshua Tree, presărat cu schimbări de posturi radio – ar putea fi iritant, dar funcționează surprinzător de bine. Parodie la adresa șoferilor nehotărâți, conceptul adaugă un strat de umor și originalitate experienței auditive.

Muzicalitatea este punctul forte al lui "Songs for the Deaf". Josh Homme și compania livrează riff după riff, toate grozave, cu un vibe puternic și o energie contagioasă. Toba este prezentă și puternică, secția ritmică a lui Oliveri la bas este impecabilă - toți muzicienii strălucesc pe acest album, emanând stilul nonconformist emblematic al QOTSA.

Albumul poate avea un sound omogen, dar nu cade în platitudine. Sunt detalii care surprind, influențe variate folosite cu talent, totul dovedind o înțelegere aprofundată a genului hard rock. Nu este un album pentru cineva care caută ceva experimental, însă pentru fanii genului, este aproape garantat că va stârni interes și va fi reascultat de nenumărate ori.

Succesul comercial al lui "Songs for the Deaf", propulsat de hitul "No One Knows", este o surpriză plăcută. Albumul a fost certificat cu aur în SUA, o realizare uimitoare pentru o trupă care nu face multe concesii pentru gustul general. "No One Knows" este un single puternic, dar nu trădează esența hard rock a întregului material. Succesul lor este binemeritat - este rar întâlnit un album de rock modern atât de consistent și satisfăcător.

"Songs for the Deaf" nu reinventează genul, dar excelează la tot ceea ce face. E genul de album pe care îl pui la drum lung sau când vrei să te conectezi cu energia electrică a rock-ului pur și agresiv. Este un album esențial pentru fanii genului și unul care merită cu siguranță un 9.3/10.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel