Soluții pentru o grădină perfectă. Plante POTRIVITE chiar și în balcon

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: pexels, Jill Wellington
Foto: pexels, Jill Wellington

Lavanda și menta sunt doar două dintre plantele care vă pot transforma spațiul exterior într-o zonă de ”aromoterapie”.

Cum să faci o grădină parfumată

Uleiurile esențiale din plante parfumate cresc cel mai bine în locuri însorite, fără vânt, cum ar fi un zid de grădină sau un balcon.

Dacă vrei sa creezi o gradină aromată, alege diferite locuri pentru aromele individuale: la intrarea in casa, pe terasa sau de-a lungul aleilor din gradină.

Dacă suprafața este mică, nicio problemă, poți aranja pe mai multe niveluri. Pat de flori, ghivece agățate cu plante sau arbuști cățărători care creează zone parfumate.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by klotwigii ???????? (@klotwigi)

Plante parfumate

Mirosul de lavandă înflorită amintește de peisajele însorite. În plus, multiplele sale utilizări îl face un clasic absolut. La sfârșitul perioadei de înflorire, planta poate fi uscată foarte ușor. Pentru a face acest lucru, tăiați lăstarii la aproximativ zece centimetri sub flori. Scurtarea lăstarilor mai are un rol: încurajează planta să încolțească din nou și să înflorească a doua oară în același an.

Lavanda uscată într-o pungă mică asigură că întreaga garderobă capătă în curând un parfum subtil de vară. Un alt plus: mirosul alungă moliile. Această plantă mediteraneană este folosită și în bucătărie. Mirosul său este binevenit și poate fi gustat în deserturi, dar și în mai multe tipuri de ceai.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Margarita Jensen (@margarita1502garden)

 

Miroase și mănâncă

Plante precum rozmarinul, menta și busuiocul sunt printre cele mai intense plante aromatice. Recoltarea regulată ajută la îmbunătățirea aromei proaspete și stimulatoare.  Ar fi grozav să faci o grădină de condimente la nivelul ochilor sau al nasului. Cu ajutorul cosurilor suspendate, plantele pot fi agatate pe tavane, pergole sau copertine. În acest fel plantele își răspândesc parfumul direct în fața nasului. Dacă cultivați ierburi acasă, aveți întotdeauna la dispoziție condimente proaspete, care pot condimenta orice fel de mâncare.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @tayler2006

 

Înconjurat de arome încântătoare

Este plăcut să te bucuri de o mică pauză printre plantele parfumate. Florile filigranate de sânge de capră ademenesc cu parfumul lor seducător. Potrivit cercetărilor de la Universitatea din Istanbul, acestea ar trebui să aibă un efect afrodisiac și să contribuie la relaxare, ceea ce este perfect pentru a ne distrage de la gândurile cotidiene.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel