Soluţie pentru deblocarea situaţiei în cazul documentaţiilor de urbanism la nivelul Sectoarelor 2, 4 şi 5

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Prefectul Municipiului Bucureşti a identificat soluţia pentru deblocarea situaţiei în cazul documentaţiilor de urbanism la nivelul Sectoarelor 2, 4 şi 5.

Întrucât de la începutul acestui an, Planurile Urbanistice Zonale (PUZ) ale Sectoarelor 2, 4 şi 5 au fost suspendate în instanţă la solicitarea unui ONG, până la soluţionarea cauzei, la nivelul autorităţilor locale, nu a existat o abordare unitară cu privire la procedurile administrative incidente.

Astfel, unele primării au continuat procedurile de autorizare pentru solicitările care le-au fost adresate până la data când PUZ-urile au fost suspendate de instanţă. Alte autorităţi publice locale au considerat că şi pentru aceste solicitări nu pot continua procedura de autorizare, fiind create, astfel, blocaje în activitatea de urbanism şi amenajare teritorială.

În aplicarea legii şi ca urmare a suspendării PUZ-urilor pe cale jurisdicţională, considerăm că autorităţile administraţiei publice locale sunt obligate să continue procedura pentru eliberarea autorizaţiilor de construire pentru toate solicitările înregistrate la primării până la data suspendării PUZ-urilor. În fundamentarea măsurii a fost avut în vedere şi punctul de vedere exprimat de Inspectoratul de Stat în Construcţii - I.S.C., ca urmare a unei solicitări primite de la Primăria Sectorului 5.

În acest sens, astăzi, 06.06.2022, au fost transmise celor trei primării sus-menţionate adrese corespunzătoare.

La nivelul Municipiului Bucureşti trebuie să existe o colaborare instituţională strânsă între autorităţile administraţiei publice locale, astfel încât prevederile legale în vigoare să fie aplicate în mod unitar, în beneficiul cetăţenilor, îndreptăţiţi la o dezvoltare durabilă a oraşului.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel