Șoigu: Rusia ar trebui să folosească sisteme de armamente avansate în Ucraina

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Șoigu: Rusia ar trebui să folosească sisteme de armamente avansate în Ucraina / Foto: Kremlin.ru
Șoigu: Rusia ar trebui să folosească sisteme de armamente avansate în Ucraina / Foto: Kremlin.ru

Serghei Șoigu susține că Rusia ar trebui să folosească sisteme de armamente avansate în Ucraina.

Serghei Şoigu, ministrul Apărării din Rusia, a afirmat miercuri că forţele armate ar trebui să folosească sisteme de armamente noi, avansate, în conflictul din Ucraina, transmite Agerpres, citând Reuters.

"Este necesar să continuăm modernizarea şi crearea de sisteme promiţătoare, cu utilizarea lor ulterioară în timpul operaţiunii militare speciale", a spus Şoigu, într-o reuniune cu generali de rang înalt la Ministerul Apărării.

Serghei Şoigu, unul dintre aliaţii cei mai apropiaţi ai preşedintelui Vladimir Putin, nu a specificat ce arme avansate ar trebui utilizate, dar a menţionat că vrea să discute cu generalii noi căi de îmbunătăţire a atacurilor de artilerie şi cu rachete.

"Noi modalităţi de folosire a lor în luptă sunt în curs de testare", a spus Şogu, fără a da detalii.

El a afirmat că, în Ucraina, apărarea este îmbunătăţită prin folosirea unor sisteme de rachete cu rază lungă precum Tornado-S sau sisteme de artilerie de mare putere Malka.

"Aceasta face posibil să fie lovite eficient sisteme străine de rachete şi de artilerie", a spus el, conform imaginilor transmise de televiziunea de stat.

Ultimele informații de pe front



Conflictul din Ucraina, cel mai sângeros din Europa de după al Doilea Război Mondial, a ucis până acum zeci de mii de oameni de ambele părţi şi a provocat temeri legate de un conflict mult mai extins între Rusia şi NATO, alianţa condusă de SUA, menţionează Reuters.

Pe de altă parte, AFP transmite că Rusia a revendicat miercuri cucerirea a trei sate în apropiere de Bahmut, oraş din estul Ucrainei acum în mare parte distrus, pe care forţele ruse încearcă din vară să-l ocupe.

"În urma unor acţiuni ofensive, soldaţii ruşi au eliberat localităţile Bilogorivka şi Perşe Travnia" (Ozarianivka în ucraineană), a indicat Ministerul Apărării în cursul după-amiezii.

Primul sat este situat la circa 25 km nord de Bahmut, iar al doilea la vreo 20 km spre sud. Mai devreme în cursul zilei, ministerul anunţase cucerirea localităţii Andriivka, la sud de Bahmut.

Donbasul şi regiunea Zaporojie, obiectivul final al armatei ruse în Ucraina

Purtătorul de cuvânt al Grupului de Forţe "Est" din armata ucraineană, Serhi Cerevati, susţine că trupele ruse au în planurile lor, în primul rând, capturarea regiunilor estice Luhansk şi Doneţk. După aceea, potrivit militarului, invadatorii ar putea viza să cucerească întreaga regiune sud-estică Zaporijjia.

Cerevati a explicat că, după o serie de înfrângeri, singurul lucru care le mai rămâne ocupanţilor este să câştige nişte "victorii" la nivel tactic. "Din moment ce, pe tot parcursul războiului şi chiar înainte, una dintre narativele propagandei ruse a fost aşa-numita eliberare a Donbasului, este de înţeles că vor să ajungă la graniţele regiunilor Luhansk şi Doneţk. Iar, ajungând la aceste graniţe, planurile lor, probabil, prevăd capturarea întregii regiuni Zaporijjia.

Potrivit legilor lor, se presupune că acesta este teritoriu al Federaţiei Ruse" - a remarcat Serhi Cerevati. Cu toate acestea, a subliniat militarul, principalul adversar în această bătălie sunt Forţele Armate ale Ucrainei, care au zădărnicit deja toate "planurile inamice" şi vor continua să facă la fel şi de acum înainte şi, de asemenea, vor depune eforturi pentru a se asigura că ruşii nu mai au astfel de intenţii, scrie Rador. Vezi mai mult AICI.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel