Situație UNICĂ: Organizarea EURO 2028 nu mai atrage doritori. UNDE ar putea avea loc ”europeanul” de peste 6 ani

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Sport
Sursa foto: pexels.com
Sursa foto: pexels.com

Organizarea Campionatului European de fotbal din 2028 nu mai atrage mulți doritori

UEFA urmează să anunțe unde se va desfășura Campionatului European în 2028.

Potrivit informațiilor publicației The Mirror, Euro 2028 va avea loc în Marea Britanie și Irlanda, deoarece s-a constatat că nicio altă ofertă nu este pe masa UEFA înainte de termenul limită de miercuri, scrie mediafax.

Forul fotbalistic european nu anticipează că pe ultima sută de metri va sosi vreo ofertă  și, ca urmare, va anunța cele cinci națiuni ca fiind gazdele turneului de peste șase ani.

Turcia intenționa să depună o candidatură pentru Euro 2028, dar se pare că turcii vor opta pentru a candida abia în 2032, scrie Times.

De asemenea, pe lista posibililor candidați de regăsea și Rusia, dar invazia Ucrainei și sancțiunile fără precedent împotriva Moscove i-a făcut pe oficialii ruși să renunțe.

Țările organizatoare, calificare3 directă la EURO?

UEFA a extins numărul echipelor participante de la 24 de echipe, câte vor fi la Euro 2024 din Germania, la 32 de echipe pentru 2028.

Cu toate acestea, pe baza regulilor lor de co-organizare, este puțin probabil ca Anglia, Scoția, Țara Galilor, Irlanda de Nord și Republica Irlanda să se califice automat la turneul final.

Decizia de a găzdui turneul în Marea Britanie și Irlanda va fi, fără îndoială, criticată din anumite părți. Euro 2020, care a fost amânat cu un an din cauza pandemiei, a fost organizat pe întreg continentul și nu de o singură țară.

Wembley a jucat un rol-cheie, găzduind o mulțime de meciuri, inclusiv cele două semifinale și finala. Anglia a jucat majoritatea meciurilor sale la Londra, ceea ce a fost considerat ca fiind un privilegiu.

În cazul în care turneul se va desfășura în cele cinci țări, vor intra în joc stadioane precum Principality Stadium, Hampden Park, Aviva Stadium și Windsor Park. Hampden Park, din Scoția, a fost locul de desfășurare a mai multor meciuri de la Euro 2020.

Anglia se va confrunta, fără îndoială, cu întrebări legate de modul în care a supravegheat Wembley, în special înainte, în timpul și după finala de la 11 iulie, pe care a pierdut-o la penalty-uri, în fața Italiei.

Evenimente neplăcute au făcut ca UEFA să-i penalizeze pe englezi cu o interdicție, în urma căreia vor juca un meci cu porțile închise.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel