Situație fără precedent în Premier League: Sancțiuni pentru Thomas Tuchel și Antonio Conte, după altercația celor doi

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache | Dată: 20 aug 2022, 12:38 | Categorie: Sport

Cei doi tehnicieni au fost sancționați de Federația Engleză de Fotbal.

Cel mai șifonat a ieșit antrenorul echipei Chelsea Londra, germanul Thomas Tuchel, care a primit o suspendare de un meci şi o amendă de 35.000 de lire sterline (41.000 de euro).

Sancțiunea vine după altercaţia lui Tuchel cu italianul Antonio Conte, omologul său de la Tottenham Hotspur, în cursul meciului disputat duminica trecută, a anunţat Federaţia engleză de fotbal (FA), citată de AFP.

Însă această sancţiune va intra în vigoare doar după publicarea completă a motivării acestei decizii, ceea ce îi va permite lui Tuchel să stea pa banca de rezerve la partida dintre Leeds United şi Chelsea Londra, programată în acest weekend.

Antonio Conte s-a ales la rândul său cu o amendă de 15.000 de lire sterline (17.700 de euro) după ce ambii tehnicieni au recunoscut că au avut o atitudine nepotrivită în cursul meciului încheiat la egalitate de echipele lor (2-2), pe stadionul Stamford Bridge. Tuchel şi Conte au posibilitatea să facă apel împotriva acestor sancţiuni. Prima ciocnire a avut loc după ce Conte a sărbătorit golul egalizator al lui Pierre-Emile Hojbjerg, aproape de suprafaţa tehnică a lui Tuchel, declanşând furia germanului, ceea ce i-a adus şi un avertisment. Ulterior, cei doi antrenori s-au înfruntat din nou la finalul meciului, când au avut un schimb de replici aprinse, înainte de fi despărţiţi de staff-urile lor tehnice. Arbitrul întâlnirii, Anthony Taylor, le-a arătat câte un cartonaş roşu, sinonim cu eliminarea. AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir)

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite