Sinaia are instalații și pârtii noi. Totul va fi gata înainte de Revelion

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Social

Pârtiile de mare altitudine de la Sinaia vor avea un teleschi nou, dar și încă 8 kilometri de pârtie.

O nouă instalație este în curs de autorizare pentru funcționarea cu public, în zona golului alpin situat la 2000 de metri.

Teleschi nou

Este vorba de teleschi Călugărul, o instalație  Doppelmayr, nouă, achiziționată la cheie și realizată din fondurile primăriei Sinaia.

Teleschiul are o capacitate de transport de 1800 de persoane pe oră și o lungime a liniei de 630 de metri. Acesta va fi deschis publicului în primele zile după Crăciun.

"Remarcabil la această instalație este faptul că deschide o nouă zonă pentru schiul alpin, în nordul domeniului schiabil actual, cu pârtii spectaculoase pentru pasionații sporturilor de iarnă.

Teleschiul Călugărul deservește trei pârtii cu o lungime medie, dar și două pârtii lungi, din vârful muntelui Furnica. Lăptici 3 și Genune, cu câte 2 km fiecare, vor deveni în scurt timp senzația golului alpin. Cu tot cu amenajarile noi făcute in Valea Soarelui, Sinaia a câștigat anul acesta peste 8 kilometri de pârtii, ceea ce ne duce la un total de aproape 30 km de pârtii și trasee omologate. Și nu, nu ne oprim aici. Domeniul schiabil sinăian are un potențial uriaș, iar dezvoltarea din ultimii ani nu face decât să ne confirme faptul că suntem pe drumul cel bun." - Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia

Ce proiecte mai sunt în derulare

Ultima instalație deschisă în golul alpin a fost la sfârșitul lui 2020. Teleschi Soarelui deservește pârtiile Soarelui 1, 2 și 3.

Vara aceasta a demarat și construcția Telescaun Dorului care va fi gata sezonul viitor.

Domeniul schiabil sinăian (cu toate pârtiile și cu instalațiile noi: Gondola Sinaia, Gondola Carp, Telescaunul Soarelui, Teleschi Soarelui, Teleschi Călugărul, Bandă Cota 2000, Babyski Gondolă, sisteme de înzăpezire și utilaje de bătut zăpada) este administrat de Transport Urban Sinaia, societate comercială cu acționariat unic Orașul Sinaia.

Un domeniu schiabil, două cartele

Zona Alpină  este situată în vârful-palma muntelui, la 2000 de metri, pe două văi din Platoul Bucegi: Valea Dorului și Valea Soarelui.

Există aici două instalații de tip telescaun: Telescaunul Valea Dorului, cu două locuri  (operat de Teleferic S.A., companie privată) și Telescaunul nou - Soarelui, cu patru locuri (al Consiliului Local Sinaia, administrat de Transport Urban Sinaia, societate cu capital public).

Din păcate, pentru a putea schia pe toate pârtiile trebuie să achiziționezi două skipass-uri, de la ambii operatori de cablu, așa că majoritatea skorilor optează pentru una dintre cele două variante, altfel costul unei zile de schi la Sinaia ar fi mai mare decât în stațiunile din Elveția.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel