Simona Halep explică de ce a fost eliminată la Roland Garros

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Sport

Simona Halep a fost învinsă de chinezoaica Qinwen Zheng în turul doi de la openul francez.

Fostul lider mondial s-a înclinat după aproape două ore de joc (1 h 56 min) în faţa tinerei jucătoare asiatice (19 ani, 74 WTA).

Simona Halep (30 ani, 19 WTA), cap de serie numărul 19, a controlat fără probleme primul set.

Nimic nu avea să prevadă ceea ce a urmat. Halep a început să greşească tot mai mult, în timp ce Zheng şi-a ridicat nivelul și s-a impus cu cu 2-6, 6-2, 6-1.

 

A suferit un atac de panică

Simona a declarat că a suferit un atac de panică în timpul meciului.

A fost doar un atac de panică, se mai întâmplă, a declarat după meci fosta campioană de la ediția 2018 a turneului francez de mare șlem.

Fostul lider mondial a chemat medicul în setul al treilea al partidei de la Paris şi a acuzat vizibile probleme respiratorii.

Nu am ştiut ce să fac, pentru că nu le am des. Nu înţeleg de ce s-a întâmplat, deoarece conduceam şi jucam bine. Mi-am pierdut cumpătul, nu mă puteam concentra. Mi-a fost greu după meci, însă acum sunt bine. Mi-am revenit şi mi-am învăţat lecţia după acest episod. Nu a fost nimic periculos, după părerea mea, a mai spus Halep.

Românca a concluzionat că probabil a pus prea multă presiune pe ea şi din acest motiv a avut reacţia aceasta: "Este doar un meci de tenis, aşa că trebuie să îl tratez mai relaxată. Probabil am pus prea multă presiune pe mine, deoarece doream foarte mult să joc bine. Mă simt bine, mă antrenez, muncesc din greu. Însă nu mi-a ieşit şi probabil m-am panicat un pic gândind prea mult la astea".

Asta este, s-a întâmplat, trebuie să accept acest lucru. E ceva normal, toate lumea are atacuri de panică. Va fi mai bine data viitoare, cu siguranţă. Nu mi se întâmplă de obicei aceste lucruri, aşa că a fost ceva nou pentru mine, a adăugat Halep, numărul 19 mondial.

Halep a revenit în cursul nopţii cu o postare pe Instagram în care a subliniat că ultimele 18 luni au fost foarte dificile din punct de vedere fizic şi emoţional.

Salutare tuturor! Vă scriu aceste cuvinte deoarece simt nevoia să le împărtăşesc cu cei cărora le pasă. Ca de obicei, am simţit o mare susţinere din partea fanilor mei şi aş vrea să vă mulţumesc tuturor! (...) În general nu sunt o persoană dramatică şi sper că nici nu voi arăta ca una prin aceste cuvinte. Ultimele 18 luni au fost foarte dificile, din punct de vedere emoţional şi fizic. După ce am pierdut la Doha (4-6, 3-6 cu Caroline Garcia, în februarie), mesajul meu către oamenii apropiaţi a fost că nu mai pot să continui, că am terminat cu tenisul. Însă, cumva am reaprins focul şi am început din nou să simt dragostea faţă de tenis, a decis să muncesc din greu şi să fac schimbări semnificative. Sunt mândră de mine pentru ce am reuşit în ultima vreme. Am făcut asta doar cu ajutorul lui Patrick (Mouratoglou) şi vreau să îi mulţumesc că a fost alături de mine, a transmis Simona Halep (30 ani).

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel