“Simfonia Apei” revine, din 19 mai, în centrul Bucureștiului. Programul spectacolelor de apă, muzică și lumini

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Restricții de circulație în weekend. Ce eveniment au loc și care sunt rutele ocolitoare / Foto: Primăria Municipiului Bucureşti
Restricții de circulație în weekend. Ce eveniment au loc și care sunt rutele ocolitoare / Foto: Primăria Municipiului Bucureşti

“Simfonia Apei”, spectacolul de apă, muzică și lumini de la Fântânile Urbane din centrul Bucureștiului, revine cu cea de-a IV-a ediție, începând de vineri, 19 mai 2023.

Primăria Capitalei, în parteneriat cu Apa Nova București, invită spectatorii să ia parte lashow-urile multimedia care vor rula  în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, până la începutul lunii octombrie, după următorul program:

În lunile mai și august 2023: între orele 20:30 – 22:30, spectacolul începe la ora 21:00.

În lunile iunie și iulie 2023: între orele 21:00 – 23:00, spectacolul începe la ora 21:30.

În lunile septembrie și octombrie 2023: între orele 19:30 – 21:30, spectacolul începe la ora 20:00.

Spectacolele durează aproximativ 45 de minute, iar accesul este gratuit.

În zilele și în intervalul orar în care au loc spectacole, traficul rutier va fi restricționat pe Bulevardul Unirii

La 5 ani de la debutul spectacolelor oferite de către Fântânile Urbane de la Piața Unirii, privitorii se vor bucura de dansul apei sub diferite teme, păstrând în centru valorile autentice românești, de la sport la oameni de știință sau artă.

O tematică suplimentară anul acesta va celebra 120 de ani de la prima audiție a „Rapsodiei Române” semnate de George Enescu. Astfel, va fi introdusă și tema “Rapsodia Apelor”, care va include și muzica celor mai cunoscuți compozitori români.

De-a lungul acestui an, mix-urile tematice vor fi completate și cu show-ul PACE, pentru a ne reaminti că aceasta rămâne o valoare, mereu actuală, de neprețuit pentru noi toți.

În zilele și în intervalul orar în care au loc spectacole, traficul rutier va fi restricționat pe Bulevardul Unirii, pe segmentul cuprins între Bulevardul Dimitrie Cantemir și Splaiul Independenței (zona fântâni). 

Fântânile de la Piața Unirii, redeschise în anul 2018 după un amplu proces de reabilitare implementat de Apa Nova în baza obligațiilor asumate prin Contractul de Concesiune cu Primăria Capitalei, sunt primele fântâni urbane care beneficiază de echipamente și tehnologie de ultimă generație la nivel european în materie de divertisment cu apă, integrând elemente unice în Europa.

În prezent, sistemul monitorizat complet digital permite controlul oricărei unități individuale din cele 44 de fântâni independente, dispuse pe o lungime totală de aproape 1,4 kilometri de-a lungul Bulevardului Unirii.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel