Simbolul Hong Kong-ului s-a scufundat: Elizabeta a II-a și Tom Cruise au mâncat acolo

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: Restaurant Jumbo / Nick Stenning, flickr
Foto: Restaurant Jumbo / Nick Stenning, flickr

Restaurantul Jumbo s-a scufundat în Marea Chinei, la o adâncime de 1 mie de metri.

Unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Hong Kong, restaurantul plutitor Jumbo, s-a scufundat în Marea Chinei de Sud, la doar câteva zile după ce a fost remorcat din portul Aberdeen din Hong Kong, unde a plutit timp de 46 de ani.

Proprietarii săi au declarat că restaurantul plutitor s-a confruntat cu condiții meteorologice nefavorabile în timp ce era tractat pe lângă Insulele Paracel.

„Adâncimea apei la fața locului este de peste 1.000 de metri, ceea ce face operațiunea de salvare mai dificilă”, a declarat Aberdeen Restaurant Enterprises într-un comunicat, adăugând că niciun membru al echipajului nu a fost rănit.

Restaurantul Jumbo a fost remorcat din portul Aberdeen în această săptămână

Restaurantul Jumbo, deschis în 1976 de regretatul Stanley Ho Hung-sun, un magnat al cazinourilor din Macao, a devenit o atracție turistică în fosta colonie britanică, timp de patru decenii.

Cunoscut pentru decorul său tradițional chinezesc elegant și mâncărurile specifice de fructe de mare, restaurantul lung de aproape 80 de metri a putut fi văzut și în filme precum Protector, cu Jackie Chan din 1985, precum și în foarte apreciatul 2003 Hell’s Deeds II. Printre oaspeții săi din ultimii 46 de ani au fost Regina Elisabeta a II-a, dar și actorul de la Hollywood Tom Cruise .

Pandemia de coronavirus a dat o lovitură financiară majoră restaurantului, care a fost închis în 2020, iar tot personalul a fost concediat.

Aberdeen Restaurant Enterprises a declarat că restaurantul a devenit o povară financiară pentru acționarii săi, deoarece milioane de dolari din Hong Kong au fost cheltuiți pentru întreținerea acestuia, chiar dacă nu era în funcțiune.

Se estimează că, încă din prima zi a pandemiei din 2020, Jumbo a înregistrat o pierdere netă de 100 de milioane de dolari Hong Kong (10 milioane de lire sterline).

Lipsa lucrărilor de întreținere au dus, la începutul acestei luni, și la scufundarea unei bărci de bucătărie de 30 de metri, care era conectată la restaurant.

Înainte ca nava-restaurant să fie remorcată într-o locație necunoscută din portul Aberdeen, compania a spus că a fost inspectată de ingineri navali și că au fost instalate balustrade, precum și că au fost obținute toate permisele de remorcare necesare. Dar degeaba.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel