Shakira, probleme cu justiția. Cântăreața, aproape de un proces pentru evaziune fiscală

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Cântăreața sud americană este suspectată de instanța spaniolă că a ascuns o parte din venituri.

Justiția spaniolă a confirmat că sunt dovezi serioase, care arată că Shakira nu și-a plătit impozitele.

Astfel, Shakira a pierdut, joi, apelul în urma căruia putea să evite procesul în care este acuzată de evaziune fiscală.

Instanța confirmă o decizie anterioară, prin care se considera că există „suficiente dovezi" pentru lua în calcul o presupusă fraudă fiscală, se arată într-un document judiciar publicat joi citat de Reuters, relatează Mediafax.

Procurorii susțin că Shakira nu a plătit impozite de până la 14,5 milioane de euro pentru veniturile obținute între 2012 și 2014.

Potrivit acuzațiilor, Shakira nu a declarat că și-a mutat rezidența în regiunea Catalonia, din nordul Spaniei decât în 2015, deși vedeta se mutase acolo încă din anul 2012, iar în tot acest răstimp nu și-a îndeplinit toate obligațiile fiscale.

Decizia de joi este un pas preliminar în trimiterea în judecată. Instanța trebuie încă să o trimită oficial în judecată și să stabilească o dată.

Echipa juridică a Shakirei a declarat joi că va continua să apere poziția cântăreței cu argumente juridice solide.

„Comportamentul Shakirei în materie fiscală a fost întotdeauna impecabil în toate țările în care a trebuit să plătească impozite și a urmat recomandările celor mai buni specialiști și consilieri", se arată în declarație.

Cântăreața, în vârstă de 45 de ani, locuiește cu fundașul clubului de fotbal FC Barcelona Gerard Pique și au doi copii. Ei sunt împreună din 2011.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel