Shakira critică filmul "Barbie" pentru mesajul considerat "emasculant"

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data publicării:
| Categorie: Social
Shakira / FOTO: Facebook
Shakira / FOTO: Facebook

Într-o disidență neobișnuită față de ceea ce a devenit un succes critic și comercial, cântăreața columbiană Shakira a declarat că filmul "Barbie" este "emasculant", sugerând că "jefuiește bărbații de posibilitatea de a fi bărbați".

Într-un interviu pentru revista Allure, axat pe "feminismul de tip lup" din spatele operei sale, Shakira a declarat că a urmărit satira regizată de Greta Gerwig și a spus: "Fiii mei au urât categoric filmul. Au considerat că este emasculant. Și sunt de acord, într-o oarecare măsură", relatează The Guardian.

Ea a adăugat: "Îmi place cultura pop atunci când încearcă să împuternicească femeile fără a-i priva pe bărbați de posibilitatea lor de a fi bărbați, de a proteja și de a oferi siguranță. Cred că trebuie să le oferim femeilor toate instrumentele și încrederea că putem face totul fără să ne pierdem esența, fără să ne pierdem feminitatea. Cred că bărbații au un scop în societate, iar femeile au un alt scop. Ne completăm reciproc, iar această complementaritate nu ar trebui să se piardă".

Opinia Shakirei despre "Barbie", care a încasat până acum 1,4 miliarde de dolari la box office-ul mondial, a fost susținută de o serie de comentatori conservatori, printre care Piers Morgan, care a postat un mesaj pe rețelele de socializare în care a spus: "Ura pentru @shakira - în sfârșit, o femeie de renume este pregătită să apere bărbații pentru a fi bărbați".

Alți observatori negativi ai filmului "Barbie" l-au inclus pe regizorul Oliver Stone, care l-a criticat pe actorul Ryan Gosling pentru că "a făcut rahatul ăsta pentru bani". Stone și-a cerut scuze mai târziu, cu puțin timp înainte de premiile Oscar, spunând că a "apreciat filmul pentru originalitatea și temele sale" și că a "vorbit din ignoranță".

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel