Sforăitul și sănătatea cavității bucale: O problemă mai serioasă decât credeți

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Sforăitul și sănătatea cavității bucale: O problemă mai serioasă decât credeți/Freepik
Sforăitul și sănătatea cavității bucale: O problemă mai serioasă decât credeți/Freepik

La un moment dat în viață, majoritatea oamenilor sforăie, fie din cauza unei răceli sau a unei afecțiuni care le afectează capacitatea de a respira pe nas.

Conform Daily Mail, un medic dentist a explicat modul în care sforăitul poate avea un impact negativ asupra sănătății cavității bucale și ce probleme de sănătate pot apărea în acest sens.

Vârsta, sexul, stilul de viață adoptat și greutatea sunt factori care contribuie la problema sforăitului și pot indica, de asemenea, prezența unei probleme de sănătate subiacente, conform medicului stomatolog Dr. Deepak Aulak.

Risc crescut de infecții orale

Sforăitul duce adesea la respirația prin cavitatea bucală, ceea ce înseamnă o reducere a salivației.

Lipsa de salivă crește riscul de infecții orale, iar o gură uscată cronică poate provoca carii dentare și boli ale gingiilor, deoarece saliva este vitală pentru menținerea unei bune sănătăți orale.

„Controalele stomatologice regulate sunt cruciale, nu doar pentru menținerea sănătății orale generale, ci și pentru a aborda în mod specific problemele legate de gura uscată. Prin monitorizarea regulată a sănătății dumneavoastră orale, putem detecta orice semne timpurii de gură uscată și putem implementa intervențiile adecvate pentru a atenua disconfortul și a preveni eventualele complicații”, spune doctorul Deepak Aulak.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel