Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana. Ce nu e bine să faci astăzi

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana. Ce nu e bine să faci astăzi/Freepik
Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana. Ce nu e bine să faci astăzi/Freepik

Cu ocazia sărbătorii Sfinților Părinți Ioachim și Ana, credincioșii ortodocși respectă diverse tradiții și obiceiuri, având scopul de a se proteja de influențe nefavorabile.

Potrivit calendar ortodox, sărbătoarea de Sfinții Ioachim și Ana este prăznuită de Biserica Ortodoxă, în fiecare an, pe 9 septembrie.

În aceeași zi, sunt sărbătoriți și Sfinții Onufrie, Chiriac de la Tazlău, Sfântul Cuvios Mucenic Severian și Sfântul Hariton.

Sfânta Ana s-a căsătorit cu Ioachim în tinerețe, dar abia la o vârstă înaintată a dat naștere Fecioarei Maria, care avea să devină mama Mântuitorului Iisus Hristos.

Timp de 30 de ani, Sfinții Ioachim și Ana au dorit să aibă un copil, dar chiar dacă nu li s-a împlinit acest dor, ei nu au încetat să trăiască în credință și să ducă o viață plăcută lui Dumnezeu. Prin urmare, rugăciunile lor nu au rămas fără răspuns din partea Domnului.

Tradiţii şi obiceiuri de Sfinţii Ioachim şi Ana

De sărbătoarea Sfinţii Ioachim şi Ana, femeile nu au voie să spele cu mâna. Se consideră lipsă de respect către mama Fecioarei Maria. Femeile care nu vor respecta acest lucru, se spune că sărăcesc.

Potrivit tradiţiei, se mai spune că, dacă eşti copil, nu ai voie să-ți superi părinții, iar dacă ești părinte, nu ai voie să-ți superi copilul, altfel Sfânta Ana se va supăra.

De asemenea, munca câmpului sau orice are legătura cu munca în gospodărie este interzisă. Cei care nu vor respecta vor fi pedepsiți cu somnul lung al morții.

Femeile însărcinate, sunt încurajate ca în această zi de 9 septembrie să pășească pragul bisericii, pentru a avea o sarcină ușoară.

Pe 9 septembrie, de sărbătoarea Sfinții Părinți Ioachim și Ana este bine să oferi în dar un cadou unui copilaș dintr-o familie amărâtă, întru cinstirea Sfintei Ana, mama Maicii Domnului.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel