Sfânta Lumină de la Ierusalim a ajuns în România. Va fi transportată cu avionul la Iași

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Social
Foto: Biserica Sfântului Mormânt - flickr, Larry Koester
Foto: Biserica Sfântului Mormânt - flickr, Larry Koester

Sfânta Lumină de la Ierusalim a ajuns în România.

Sfânta Lumină de la Mormântul Sfânt din Ierusalim, adusă de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, a ajuns sâmbătă la Bucureşti.

În cursul serii, pe Colina Bucuriei din Capitală, va avea loc procesiunea primirii Sfintei Lumini de către Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel. 

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei şi Mitropolitul Basarabiei vor primi Lumina Sfântă adusă cu avionul pe Aeroportul Iaşi

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan şi Mitropolitul Basarabiei, Înaltpreasfinţitul Părinte Petru vor primi, sâmbătă seara, la Aeroportul Internaţional din Iaşi, Lumina Sfântă adusă de reprezentanţii Arhiepiscopiei Iaşilor de la Bucureşti, după ce a fost preluată de la delegaţia Patriarhiei Române la Ierusalim.

Directorul de Comunicare al Arhiepiscopiei Iaşilor, Lucian Apopei, a declarat că Sfânta Lumină va fi oferită apoi doar delegaţilor protopopiatelor şi parohiilor, credincioşii urmând apoi a o primi la Slujba de Înviere.

"Precizăm că este prima dată când fraţii noştri de peste Prut vin la Iaşi pentru a primi Lumina Sfântă adusă de o delegaţie a Patriarhiei Române din Ţara Sfântă. Aceasta va fi transmisă apoi, pe cale terestră, în întreaga Mitropolie a Basarabiei. La eveniment vor fi prezenţi şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai conducerii Aeroportului Internaţional din Iaşi", a explicat Lucian Apopei. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel