Sezon estival 2023. Bulgaria se aşteaptă la mai mulţi turişti decât în anul dinaintea pandemiei

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Litoral. Foto: Pexels.com
Litoral. Foto: Pexels.com

Bulgarii sunt optimişti cu privire la sezonul estival. 

Ministrul adjunct al turismului din Bulgaria, Irena Gheorghieva, a prezentat previziunile pentru sezonul estival 2023, în care sunt aşteptaţi circa 4,6 milioane de turişti. Acest număr va reprezenta cel puţin cu 5% mai mult decât în sezonul de vară din anul 2019, înainte de pandemia de coronavirus. Prognozele au fost prezentate în cadrul forumului "BG Turism - Vara 2023". Gheorghieva a evidenţiat realizările din ultimul an, adăugând că sezonul de iarnă 2022-2023 a fost cel mai reuşit până în prezent - peste 1,9 milioane de turişti, ceea ce reprezintă o creştere de 25% faţă de sezonul turistic de iarnă 2020-2021 şi de 23% comparativ cu sezonul de iarnă dinaintea pandemiei (decembrie 2019 - martie 2020).

Ministrul adjunct al turismului a subliniat că aşteptările pentru sezonul estival se bazează pe rezervările din timp pe principalele pieţe pentru Bulgaria, zboruri programate la Varna şi Burgas, precum şi informaţii de la târguri şi întâlniri. Bulgaria va dispune de mai multe plaje, mai curate în noul sezon estival, încă trei plaje primind certificarea Blue Flag (Steag Albastru).

În total, 21 de plaje şi un port de yahturi au obţinut eticheta Blue Flag, un indicator al calităţii produsului turistic şi atractivităţii destinaţiei. Irena Gjeorghieva a adăugat că Bulgaria a primit recunoaşterea Organizaţiei Mondiale a Turismului, ocupând locul şase referitor la ritmul de recuperare după pandemia de COVID-19 în privinţa numărului de vizite turistice.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel