Șervețelul istoric pe care Barcelona a semnat cu Messi se vinde la licitație pentru 762.400 de lire sterline

Autorul articolului: Andreea Deaconescu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Sport
Sursa: captură Youtube Leo Messi
Sursa: captură Youtube Leo Messi

Un șervețel pe care directorul de atunci al Barcelonei, Carles Rexach, a scris o promisiune de a semna cu Lionel Messi a fost vândut la o licitație online pentru 762.400 de lire sterline.

Prețul de pornire a fost de 300.000 de lire sterline pentru "șervețelul spaniol standard cerat", care are 16,5 x 16,5 cm și a fost laminat și înrămat, informează BBC.

Pe el, scris cu cerneală albastră, se află o promisiune a lui Rexach de a semna cu Messi, care avea atunci 13 ani. A fost semnat și de Josep Minguella, consilierul de transferuri al Barcelonei, și de agentul Horacio Gaggioli, care l-a recomandat pe tânărul argentinian.

Messi s-a alăturat Barcelonei la o lună după ce s-a convenit asupra înțelegerii și a devenit golgheterul record al echipei. Mulți îl consideră cel mai bun jucător din toate timpurile. A debutat în prima echipă la vârsta de 16 ani și a marcat un număr record de 672 de goluri în 778 de meciuri pentru clubul catalan.

Șervețelul a fost semnat la o întâlnire aranjată de Rexach, care l-a invitat pe tatăl lui Messi, Jorge, la prânz, după ce familia Messi a fost îngrijorată de lipsa de răspuns din partea Barcelonei după încercarea inițială a adolescentului.

Traducerea textului de pe șervețel:

"La Barcelona, la 14 decembrie 2000 şi în prezenţa domnilor Minguella şi Horacio, Carles Rexach, directorul sportiv al FC Barcelona, este de acord prin prezenta, sub responsabilitatea sa şi indiferent de orice opinie divergentă, să semneze cu jucătorul Lionel Messi, cu condiţia să respectăm sumele convenite".

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel