Serghei Mizil și Miron Cozma: Ne-am cunoscut la pușcărie

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews | Dată: 29 mai 2023, 12:06 | Categorie: Știri
Serghei Mizil și Miron Cozma: Ne-am cunoscut la pușcărie
Serghei Mizil și Miron Cozma: Ne-am cunoscut la pușcărie

Serghei Mizil și Miron Cozma au depănat amintiri într-un podcast și au povestit cum s-a cunoscut.

"Ne-am cunoscut la pușcărie când am venit la Fane Spoitoru. Avea o căciulă, a venit la geamul acela mic, eu venisem cu o lepră, nu-i știu numele, Mădălin Voicu, dar nu spunem, și i-am zis să vină să stăm toți. Eu am ținut la Miron Cozma pentru ce a făcut Iliescu. A venit familia cu copiii lui Cozma l-au luat în mașină și peste o jumătate de oră l-au aretsta după colț, mai bine nu-i mai dădea drumu, adică te joci cu niște oameni.

Când stai atâția ani închis și afară te așteaptă nevasta și copiii, te eliberează și în 5 minute te bagă la loc e un joc.

Ei (minerii) au fost o mișcare politică comandată, e, cum bagi tu un singur om dintr-o întreagă mișcare politică, nu trebuie și cel care i-a chemat? Și Băsescu pentru că putea să oprească trenurile, cum a oprit ultima oară? Nu poți să iei un singur om dintr-o chestie care a fost la nivel național", a povestit Serghei Mizil.

"Când Iliescu a zis la balcon pe 13 iunie, Cozma și minerii să se ducă în piața Victoriei să facă curățenie, dar unde era Cozma? Că nu eram în București. Am ajuns pe 14 în București și adus de securitate, nu singur de capul meu", a spus Miron Cozma într-un podcast.

Serghei Mizil este un controversat om de afaceri român care a devenit cunoscut în mass-media pentru stilul său de viață extravagant și declarațiile sale neconvenționale. El a fost implicat în mai multe scandaluri legate de comportamentul său public.

Miron Cozma este un fost lider sindical român, cunoscut mai ales pentru rolul său în revolta minerilor din Valea Jiului în anul 1999. El a condus Federația Sindicatelor Libere din Minerit (FSLM) și a fost implicat în mai multe dispute și conflicte de-a lungul carierei sale sindicale.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience