Sentințe definitive în Dosarul Colectiv. Piedone, 4 ani de închisoare cu executare. ”Vreau să fiu condamnat pentru ce fac, nu pentru ce n-am făcut”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache | Dată: 12 mai, 15:14 | Categorie: Social

Instanța a decis în cazul ”Colectiv”.

Curtea de apel București a decis să-l condamne pe Cristian Popescu Piedone la 4 ani de închisoare cu executare, o pedeapsă mai mică faţă de pedeapsa din apel când avea 8 ani şi 6 luni.

”Vreau să ne înțelegem, nu suntem fete mari, dar vreau să fiu condamnat pentru ce fac, nu pentru ce n-am făcut”, a spus Piedone.

Potrivit deciziei instanţei, Piedone a fost condamnat la patru ani închisoare pentru o infracţiune de abuz în serviciu, în legătură cu autorizaţia emisă de Primărie pentru clubul Colectiv şi achitat pentru altă infracţiune de abuz în serviciu.

Patronii clubului Colectiv au fost condamnaţi definitiv, joi, de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti la pedepse cuprinse între 6 şi 11 ani şi 8 luni de închisoare.

* Paul Gancea - 6 ani şi 4 luni de închisoare;

* Costin Mincu - 8 ani de închisoare;

* Alin George Anastasescu - 11 ani şi 8 luni de închisoare;

În primă instanţă, cei trei fuseseră condamnaţi la 11 ani şi 8 luni de închisoare.

Cei doi pompieri implicaţi în tragedia de la Colectiv, condamnaţi definitiv fiecare la 8 ani şi 8 luni închisoare.

George Matei şi Antonina Radu, cei doi pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti care au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor PSI, au fost condamnaţi definitiv, joi, de Curtea de Apel Bucureşti, la câte 8 ani şi 8 luni închisoare.

Pe lângă condamnare, cei doi pompieri nu mai vor avea dreptul de ocupa o funcţie în cadrul IGSU şi unităţile subordonate şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public pe o perioadă de 5 ani, după ce ies din închisoare. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite