Semințele de portocale, beneficii. Cum să le folosești

Autorul articolului: Monika Baciu | Dată: 04 Martie 2023, 10:39 | Categorie: Lifestyle
semintele de portocale - FOTO: Freepik@azerbaijan_stockers
semintele de portocale - FOTO: [email protected]_stockers

Semințele de portocale au beneficii pentru sănătate. Sunt o sursă importantă de vitamina C și oferă energie.

Semințele de portocale sunt mereu îndepărtate. Numai că potrivit specialiștilor aceștia conțin o doză însemnată de vitamina C și de antioxidanți. Atenție, trebuie consumate în cantități moderate, altfel pot provoca intoxicații.

La fel ca portocalele care sunt o mare sursă de fibre și antioxidanți, semințele oferă, de asemenea, cantități bune de vitamină organismului nostru. Acestea stimulează metabolismul, sunt o sursă importantă de vitamina C și un booster de energie, potrivit GoMedii.

Limonoidele și glicozidele limonoide sunt compuși citrici care se găsesc în semințe de citrice, scoarțe și fructe. Ele sunt eficiente împotriva celulelor cancerului de sân. Limonoidele sunt fitochimicale și pot ajuta, de asemenea, la scăderea colesterolului rău al lipoproteinelor cu densitate mică (LDL). De asemenea, protejează organismul împotriva cancerului de piele, gură, plămâni și piept.

Ajută la durerile de stomac

Semințe de portocale sunt cunoscute pentru capacitate de a reduce riscurile de a avea cancer de colon. De asemenea, ajută la tranzitul intestinal, la controlul tensiunii arteriale și oferă un impuls instantaneu de energie. Supraconsumul frecvent al oricărei semințe de fructe va duce la riscuri de intoxicație alimentară. În plus, semințele de portocale oferă un reziduu ridicat de proteine, care este potrivit pentru consumul uman și animal.

Semințele de portocale conțin cantități mici de amigdalină care se descompun în substanțe toxice. Dacă mestecate sau ingerate în cantități mari există riscul de otrăvire.

Deși semințele de portocale au cantități mici de compuși de cianură în ele, înghițirea lor nu va dăuna organismului. 

Sunt bogate în vitamina C

Portocalele sunt o sursă excelentă de vitamina C. O portocală oferă 116,2% din valoarea zilnică pentru vitamina C. Un aport bun de vitamina C este asociat cu un risc redus de cancer de colon, deoarece ajută, de asemenea, la eliberarea radicalilor care provoacă daune ADN-ului nostru.

Consumând semințe de portocale de fapt, accelerați nivelul de energie din corp. Prezența acizilor palmitici, oleici și linoleici în semințele de portocale permit stocarea energiei în celulele umane pentru o perioadă mai lungă de timp. Portocalele și semințele lor conțin, de asemenea, mulți antioxidanți care protejează organismul împotriva radicalilor liberi. 

Esență aromatizantă

Semințele de portocale oferă arome pentru apă, glazură de prăjituri și, de asemenea, alte alimente. Semințele de portocale pot aduce un miros plăcut în casă.  Puteți adăuga acest ulei esențial în cadă pentru un miros citric sau îl puteți folosi ca ulei difuzor pentru a avea un parfum citric acasă. O modalitate simplă și rapidă de a scăpa de mirosul ciudat din casă

Uleiul extras din semințe de portocale este, de asemenea, cunoscut ca un balsam excelent și pentru produsele pentru păr. Prezența vitaminei C și a bio-flavonoidelor în semințele portocalii favorizează circulația sângelui la nivelul scalpului, ceea ce are ca rezultat un păr sănătos și puternic. Acidul folic prezent în semințele portocalii ajută la accelerarea creșterii părului și le întărește de la capete.

Uleiul de portocale este, de asemenea, un balsam excelent atunci când este utilizat în produsele de îngrijire a părului. Uleiul de portocale conține acid palmitic, acid oleic și acid linoleic. Acidul palmitic facilitează stocarea pe termen lung a energiei în celulele umane.

Semințele de portocale pot fi, de asemenea, pudrate pentru a fi utilizate în produsele cosmetice și de condiționare a pielii.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite