Șeful Spotify anunță că nu are de gând să interzică pe platforma de streaming muzica creată de inteligența artificială

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Social
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Șeful Spotify spune că nu intenționează să interzică complet conținutul creat de inteligența artificială de pe platforma de streaming muzical.

Șeful Spotify spune că nu intenționează să interzică complet conținutul creat de inteligența artificială de pe platforma de streaming muzical.

La începutul acestui an, platforma a șters o melodie care conținea voci clonate de AI ale artiștilor Drake și The Weeknd.

Cu toate acestea Daniel Ek a declarat că există moduri de utilizare pertinente ale acestei tehnologiii în procesul de creare a muzicii dar A.I.-ul nu ar trebui să fie folosit pentru a imita artiștii fără consimțământul acestora, conform BBC.

El a spus că utilizarea inteligenței artificiale în muzică va fi probabil dezbătută timp de "mulți ani".

Ek, a mai precizat că vede trei moduri de utilizare a inteligenței artificiale: reproducerea unor funcții precum auto-tune, care îmbunătățesc muzica, o variantă pe care el o consideră acceptabilă, funcții care imită artiștii, ceea ce nu este acceptabil, și o zonă de mijloc mai controversată, în care muzica creată de AI este în mod clar influențată de artiștii existenți, dar nu îi imită în mod direct.

"Va fi dificil", a spus el când a fost întrebat despre provocarea cu care se confruntă industria.

Această veste vine în contextul în care artiștii se arată din ce în ce mai mult afectați de utilizarea inteligenței artificiale în industriile creative.

Luna trecută, muzicianul irlandez Hozier a declarat că va lua în considerare posibilitatea de a intra în grevă din cauza amenințării pe care AI o reprezintă pentru profesia sa.

De asemenea, șeful Sporify a discutat despre investițiile uriașe ale platformei în podcasturi - inclusiv cele ale unor personalități precum Michelle și Barack Obama și Ducele și Ducesa de Sussex.

Contractul cu Harry și Meghan a costat 25 de milioane de dolari (18 milioane de lire sterline) și au fost produse doar 12 episoade pe parcursul a doi ani și jumătate. Un director executiv al Spotify ar fi vorbit recent în mod disprețuitor despre etica de lucru a celor doi.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel