Șeful lui Real Madrid explică cum l-a ”jucat” Mbape. ”Au fost presiuni de la Emmanuel Macron”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Sport

Mbappé i-a supărat pe cei de la Real.

Kylian Mbappé era deja practic la Real, dar s-a răzgândit literalmente peste noapte și a rămas la Paris.

Președintele Real Florentino Perez a vorbit despre „saga” care a ținut prima pagina a ziarelor timp de luni de zile; și-a deschis sufletul și a lămurit pentru prima dată ce se întâmplă.

”De mai multe ori am auzit chiar de la Mbappé că singurul lui vis este să joace pentru clubul nostru. Încă de vara trecută, el presa la propriu, repetând tot timpul că și-a dorit doar asta. Și apoi literalmente peste noapte totul s-a schimbat radical, a fost sub o presiune teribilă. Președintele Franței Emmanuel Macron, primarul Parisului... nu există persoană care să nu-l fi presat să rămână la PSG și a cedat sub această presiune. Personal, este de neconceput pentru mine ca regele Spaniei, să spunem, să facă așa ceva cu un jucător de la Betis sau cu vreun alt club. Acea presiune politică a fost intensificată de presiunea financiară care a venit din Qatar”, se plânge șeful lui Real Madrid.

Președintele Real a mai clarificat că toate aceste presiuni s-au reflectat ulterior în revendicările lui Mbappé, când era deja clar că vrea să iasă din acord:

”A vrut să fie exclus din activitățile noastre de sponsorizare, a cerut să participe la ele doar dacă acești sponsori sunt și ai lui. În istoria acestui club, nimeni nu a cerut vreodată și nici nu a primit acest privilegiu. Fotbalul este un sport colectiv și fiecare dintre jucătorii noștri trebuie să se comporte în acest fel. Felicitări lui, dar a sărit puțin de pe șine, și-a imaginat cine știe ce, că este o vedetă de film sau un muzician celebru și că toți cei din jurul lui sunt doar figuranți. Am fost șocat, mi-am spus - acesta nu este un Mbappé pe care l-aș vrea la club”, a mai adăugat Perez.

Perez a arătat, totuși, și înțelegere pentru fotbalist:

”Îl iubesc în continuare, sunt conștient că este un tânăr care a cedat unei presiuni fără precedent. I-au furat visul și îmi pare rău pentru mama lui care, la fel ca el, și-a dorit ca fiul ei să vină la Real. Și și-a dorit ca copilul ei să-și îndeplinească visul din copilărie și să joace pentru Real. Nu am auzit de ea, dar mulți spun că este jenată că totul s-a terminat așa”, mai spune acesta.

Perez a adăugat că transferul lui Aurelien Tchouameni de la Monaco la Real aproape că a eșuat din cauza lui Mbappé.

”Aurelien mi-a spus personal. A primit o ofertă grozavă de la PSG în ultimul moment, Kylian l-a „recrutat” personal, dar el, din fericire, nu a renunțat”, susține președintele lui Real.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel