Secretul unei experte în wellness, în vârstă de 76 de ani, pentru o piele strălucitoare

Autorul articolului: Alexandru Negrici |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Designer de modă și guru al îmbătrânirii sănătoase, Norma Kamali, se declară neinteresată de tendințe.

Poate de aceea a avut o carieră atât de lungă și înfloritoare în industria modei. Kamali, care a început să creeze articole de îmbrăcăminte în 1969, a declarat pentru The Cut că nu vrea să devină un nume important în modă, doar ca să dispară la scurt timp după - un model pe care l-a observat la mulți dintre colegii ei. Pentru a rămâne relevantă deceniu după deceniu, aceasta face „haine care sunt atemporale, care servesc unui scop și care îi fac pe oameni fericiți și să se simtă bine cu ei înșiși”.

Abordarea ei cu privire la îngrijirea pielii reflectă aceste idei, atemporalitatea fiind cheia pentru Kamali. Poate de aceea femeia. în vârstă de 76 de ani, nu arată de parcă ar avea măcar o zi peste 50 de ani. 

Deși TikTok-ul poate fi inundat de cele mai recente tendințe de îngrijire a pielii și înfrumusețare, Kamali preferă o rutină fără probleme. Ea a spus pentru podcastul „The Beauty School” că obișnuia să ia peste două ore pentru a se pregăti dimineața, dar acum crede mai mult în scurtături, precizând: „Cu cât simplifici mai mult, cu atât arăți mai bine”.

Totuși, asta nu înseamnă că Kamali nu-și ia timp pentru a-și îngriji pielea. 

Norma Kamali preferă o abordare holistică a îngrijirii pielii

În timp ce mulți dintre cei care sunt obsedați de îngrijirea pielii nu pot trăi fără creme hidratante scumpe, Norma Kamali are alte obiceiuri de îngrijire. Pentru ea, pielea strălucitoare este mai puțin despre ceea ce pui pe față și mai mult despre ceea ce pui în gură. Aceasta spune că aspectul ei tineresc este direct legat de angajamentul față de sănătatea holistică.

Kamali și-a rezumat gândurile despre îngrijirea pielii, din interior spre exterior, pentru Vogue: „Cred cu toată tăria că pielea poate să arate bine doar cu alimente sănătoase, dietă, exerciții fizice și suplimente”. 

Ea a mai spus pentru The Beauty School că evită consumul de alcool, deoarece crede că acesta duce la „îmbătrânire rapidă”. În schimb, Kamali preferă să bea apă și sucuri. Designerul se antrenează de două ori pe zi, în mai multe zile pe săptămână, apelând la cursuri de yoga și antrenament de bare pentru a se mișca.

Kamali este, de asemenea, o mare susținătoare a odihnei, combinând meditația cu mult somn, în timpul nopți. Într-un interviu pentru Town & Country, ea a explicat: „Somnul este foarte important pentru mine”.

Pentru Kamali, îngrijirea pielii ar trebui să fie incluzivă și accesibilă

Norma Kamali preferă mâncarea sănătoasă, dar asta nu înseamnă că evită toate produsele de îngrijire a pielii. Pentru Kamali, totuși, îngrijirea pielii ar trebui să fie accesibilă tuturor. Acesta este o parte din motivul pentru care și-a început propria linie de îngrijire a pielii, Skinline by Normalife, despre care The Zoe Report a spus că este incluzivă și potrivită pentru oricine, indiferent de sex, vârstă, culoare sau tip de piele. Linia include câțiva pași de bază pentru îngrijirea pielii, inclusiv o soluție pentru spălarea feței, un exfoliant și o cremă hidratantă.

Pe lângă produsele Kamali de îngrijire a pielii, recomandările sale de îngrijire a pielii sunt adesea total realiste și ușor de recreat, indiferent de programul sau bugetul tău. De exemplu, designerul a împărtășit sfatul ei pentru a face o mască de față simplă cu ceai verde, precum și practica ei de periaj uscat pe care oricine o poate face. Kamali încurajează, de asemenea, oamenii să se bazeze pe ingredientele de îngrijire a pielii găsite în plante sau în cămară, cum ar fi aloe vera și ulei de măsline. Designerul radiant este o dovadă clară că uneori mai puțin este mai mult.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel