Secretul succesului lui Drake: De ce rar ascultă muzică când nu înregistrează

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Drake lansează multă muzică. Chiar și cei mai mari critici ai rapperului trebuie să recunoască faptul că este un muncitor neobosit, care a lansat muzică aproape în fiecare an timp de un deceniu.

Având în vedere înregistrările sale neobosite și versatilitatea sa în diverse genuri, s-ar putea presupune că Drake ascultă muzică nonstop. Cu toate acestea, prietenul rapperului, Lil Yachty, a clarificat situația într-un interviu recent pentru Complex. Lil Yachty a dezvăluit că Drake adoptă o abordare foarte diferită atunci când vine vorba de înregistrări, în sensul că rar ascultă muzică când nu lucrează la propria sa muzică, scrie HNHH.

Această revelație a apărut în timpul unei conversații între Yachty și James Blake. Cei doi artiști lucrează la un album colaborativ împreună și discutau despre modurile în care creează muzică. Lil Yachty este probabil cel mai mare fan al lui Drake din lume (scuze, Akademiks), așa că are sens că l-ar aduce în discuție pe 6 God. „Când am început să petrec mult timp cu el, am observat că rareori ascultă muzică,” a spus Yachty. „Cu excepția momentelor în care înregistrează.” Rapperul se folosește pe sine ca punct de contrast, susținând că el se trezește și ascultă muzică aproape toată ziua. „Conducând, muzică,” a afirmat el. „Făcând duș, muzică. Mâncând, muzică.”

Drake Preferă Conversațiile Când Nu Înregistrează Muzică Nouă

Pe de altă parte, Drake preferă conversațiile în locul muzicii. „El este mai mult un tip care preferă să vorbească,” a spus Lil Yachty. „Muzică doar când e timpul să înregistreze. Uneori ascultă muzică în mașină, dar uneori merge în tăcere.” Acest ultim punct este deosebit de interesant, având în vedere proliferarea muzicii lui Drake ca „muzică de condus.” Așa a apărut meme-ul „Drake and drive” din anii 2010. Lil Yachty a continuat spunând că abordarea unică a lui 6 God l-a făcut să realizeze că fiecare artist are un proces diferit. „Înainte să devenim apropiați, credeam că toți muzicienii sunt ca mine,” a recunoscut el. „Și muzica era pur și simplu, ceva cotidian, mereu prezent.”

James Blake, care ascultă în mare parte în acest clip, împărtășește metodologia muzicală a lui Drake. El i-a spus lui Yachty că nu ascultă muzică toată ziua și preferă să își păstreze atenția muzicală pentru studio. Potrivit, James Blake și Drake au lucrat excepțional de bine împreună de-a lungul anilor. Blake a cântat la finalul piesei „0 to 100 / The Catch Up” a lui Drake din 2014 și a remixat „Come Thru” a lui Drizzy în 2013. Acesta din urmă a fost lansat pe Soundcloud-ul oficial OVO.

Concluzie

Abordarea diferită a lui Drake în ceea ce privește muzica demonstrează că nu există o metodă universală pentru a crea artă. Fiecare artist are propriul său proces unic, iar succesul lui Drake și colaborările sale de succes cu alți artiști, precum James Blake, evidențiază faptul că această diversitate în metodologie poate duce la creații muzicale remarcabile.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel