Secretul productivității: Cea mai eficientă zi din săptămână

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Revelionul 2024 - Numărul zilelor libere pentru Anul Nou
Revelionul 2024 - Numărul zilelor libere pentru Anul Nou

Deşi mulţi nu aşteaptă cu nerăbdare ziua de luni, când trebuie să revenim la sarcinile noastre zilnice şi să ne întoarcem la birou, aceasta aduce cu sine o serie de avantaje surprinzătoare. Deşi poate părea că ne este mai dificil să ne concentrăm, după un weekend de relaxare sau după sărbătorile de Revelion, adevărul este că ziua de luni este, de fapt, cea mai productivă zi din săptămână.

S-a ajuns la această concluzie prin intermediul unui sondaj realizat de Moneypenny, care a strâns răspunsurile a 2.000 de adulți americani. Participanților li s-a cerut să identifice ziua săptămânii în care se simt cel mai productivi și să specifice ora în care se simt cei mai eficienți. Rezultatele au arătat că, în mod surprinzător, majoritatea participanților au indicat ziua de luni și ora 10:54 ca fiind momentul în care sunt cel mai productivi.

Conform raportului publicat de TODAY, acest lucru poate fi considerat destul de șocant, având în vedere că în mod tradițional ziua de luni este percepută ca fiind dificilă și plină de reluarea sarcinilor de lucru. Participanții la sondaj au menționat, de asemenea, că în zilele de weekend sunt cel mai puțin motivați să lucreze, ceea ce întărește concluzia că lunea este de fapt cea mai productivă zi din săptămână.

“Având în vedere că ne-am rupt complet de muncă în cele două zile de weekend, ne concentrăm cel mai bine luni dimineaţă”, declară Lynn Taylor, expert în productivitate la locul de muncă, pentru CNBC. Ea susţine că acesta este şi motivul pentru care ea nu programează niciodată şedinţe luni dimineaţa. De ce să-i împiedici pe oameni să lucreze atunci când sunt cei mai productivi şi să-i ţii la nişte discuţii?!

"Cele mai multe domenii sunt de acord că lunea este cea mai productivă zi a săptămânii – inclusiv finanţele, medicalul, juridicul şi marketingul. Un singur domeniu face excepţie, vânzările făcându-se cel mai mult în ziua de vineri şi nu în cea de luni", a continuat aceasta.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel