Secretul gospodinelor din Franța: De ce pun orez în maşina de spălat

Irina Constantin |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
foto pexels
foto pexels

Orez în maşina de spălat? La prima vedere, acest lucru pare ciudat, dar gospodinele din Franţa folosesc acest truc dintr-un motiv întemeiat.

Desigur, aici nu vorbim de turnarea directă a boabelor de orez în maşina de spălat. Acest lucru poate cauza deteriorarea aparatului. Gospodinele franceze au propriile lor subtilităţi atunci când aplică acest truc. Datorită lui, nu ştiu ce e mucegaiul şi nu au niciodată un miros urât în maşina de spălat.

Fiecare gospodină ştie că dacă uită din greşeală uşa maşinii de spălat închisă pentru o perioadă lungă de timp, mirosul neplăcut nu poate fi evitat. Motivul este că o anumită cantitate de apă şi preparate rămân sub garnitura de cauciuc, iar într-un spaţiu închis, chiar şi la temperatura camerei, bacteriile vor începe imediat să se înmulţească. Ele sunt cauza apariţiei mirosurilor neplăcute şi a mucegaiului. Dar cu ajutorul orezului această problemă poate fi evitată.

Gospodinele franceze pun întotdeauna o mână de orez în tamburul maşinii de spălat după ce termină de spălat rufele. Boabele de orez nu se aruncă direct în tambur, ci se pun într-o bucată de pânză care se leagă deasupra. Orezul absoarbe umezeala şi, datorită acestei metode, mucegaiul nu va apărea în maşina de spălat. Punga de orez poate fi făcută din tifon sau alt material natural, scrie rador. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel