Secretarul general al ONU, "foarte îngrijorat de deteriorarea situaţiei" în Ecuador

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, este "foarte îngrijorat de deteriorarea situaţiei" în Ecuador.

Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, este "foarte îngrijorat de deteriorarea situaţiei" în Ecuador, ţară cufundată înt-un "conflict armat intern" cu bandele de traficanţi de droguri, a declarat miercuri purtătorul său de cuvânt, informează Agerpres, citând AFP.

"Secretarul general condamnă ferm actele criminale de violenţă pe care le-am văzut şi trimite un mesaj de solidaritate poporului ecuadorian", a declarat Stephane Dujarric pentru presă.

Stare de conflict armat intern în Ecuador



Preşedintele ecuadorian Daniel Noboa a instituit marţi în ţară stare de "conflict armat intern" şi a ordonat "neutralizarea" grupurilor criminale implicate în traficul de droguri, în a treia zi a unei crize de securitate fără precedent care a lăsat în urmă cel puţin zece morţi, conform unui prim bilanţ.

Aceste grupuri criminale, majoritatea bande de stradă până acum câţiva ani, au devenit actorii sângeroşi ai comerţului cu droguri cu ramificaţii internaţionale, deoarece Ecuadorul s-a impus ca principalul punct de export pentru cocaina produsă în ţările vecine Peru şi Columbia. Odată un loc sigur, această ţară este acum devastată de violenţa bandelor.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel