Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, avertizează: Rusia ar putea folosi arme chimice

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri

Avertisment venit din partea secretarului general al NATO.

"În ultimele zile, am auzit afirmații absurde despre laboratoare de arme chimice și biologice. Acum că aceste afirmații false au fost făcute, trebuie să rămânem vigilenți, deoarece este posibil ca Rusia însăși să planifice operațiuni cu arme chimice sub această fabricare de minciuni. Aceasta ar fi o crimă de război", a declarat Stoltenberg, pentru publicaţia germană Welt am Sonntag

Jens Stoltenberg a sublinita că Rusia inventează pretexte false pentru a justifica "ceea ce nu poate fi justificat".

Citeşte şi: Rusia, mesaj ULUITOR: Sancţiunile pot provoca ieşirea de pe orbită a Staţiei Spaţiale Internaţionale

Rusia a spus că sancţiunile impuse de către Occident ar putea afecta funcţionarea ISS. Sancţiunile occidentale impuse împotriva Rusiei pot provoca ieşirea de pe orbită a Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), a avertizat sâmbătă Dmitri Rogozin, şeful Agenţiei spaţiale ruse Roscosmos, solicitând ridicarea acestor sancţiuni, transmite AFP.

Conform lui Rogozin, funcţionarea capsulelor ruse care aprovizionează ISS este perturbată de sancţiuni, afectând astfel sectorul rusesc al staţiei orbitale, care îndeplineşte şi funcţia de a corecta orbita ISS. În consecinţă, acest lucru poate duce la "amerizarea" sau "aterizarea" staţiei orbitale care cântăreşte 500 de tone.

"Segmentul rus asigură corectarea orbitei staţiei (în medie de 11 ori pe an), inclusiv după manevre de evitare a deşeurilor spaţiale de pe orbită", a declarat Rogozin, care, notează AFP, îşi afirmă în mod regulat susţinerea pe reţelele sociale pentru Armata rusă care desfăşoară operaţiuni de război ample în Ucraina.

Publicând o hartă a lumii cu regiunile în care ISS ar putea să se prăbuşească, şeful Roscosmos susţine că Rusia este în mare măsură în siguranţă.

"Însă populaţia altor ţări, în special cele conduse de 'câinii războiului' (occidentalii, notează AFP), ar trebui să se gândească la preţul sancţiunilor împotriva Roscosmos", mai susţine el, considerându-i "nebuni" pe cei care au impus aceste măsuri de represalii.

La 1 martie NASA a anunţat că lucrează pentru a găsi soluţii pentru a menţine ISS pe orbită fără ajutorul Rusiei.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel